Hvad er tre måder globale opvarmning påvirker vores sundhed?

10/24/2016 by admin

Hvad er tre måder globale opvarmning påvirker vores sundhed?

Global opvarmning er stort set accepteret som en meget reel trussel mod menneskeheden, takket være International Panel on Climate Change 2007 rapport og Stern-rapporten et år tidligere. Både fremhæve virkningen, klimaforandringer vil har på verden omkring os, og i særdeleshed fremhæve, hvordan det vil påvirke sundheden for menneskeheden.

Ekstreme vejrforhold

En af de mest mærkbare virkninger af klimaændringer er ekstrem vejr. Den uforudsigelige karakter af vejret gør det vanskeligt at sammenkæde hver vigtig begivenhed specifikt med klimaændringer, men alternative energikilder bemærker, at kun 20 store naturkatastrofer fandt sted over hele verden fra 1950 til 1959. Stedet tæller 89 fra 1990 til 1999, herunder brande, cykloner, oversvømmelser, tørke og mudderskred.

Nedbøren i USA er også steget med 7 procent siden 1970. Alt dette kan forårsage alvorlige tab af menneskeliv, mens langvarig lidelse forårsaget af mangel på fødevarer og sygdom også vil påvirke sundheden.

Vandstand

En verdensomspændende 20 cm stigning i ocean vandstanden mellem 1880 og 2000 er blevet registreret, udgør en trussel mod low-level øer, som dem fra kysten af Papua Ny Guinea og Salomonøerne i Stillehavet. Dette er forårsaget af smeltende gletscher is og udvidelse af havet vand da det øger i temperatur.

Da vandet griber ind i landet, er indfødte befolkninger af mennesker skal evakueres og oversvømmelser fælles. Hvor evakuering ikke sted, sygdom ofte breder sig i områder af stående vand.

Fødevareforsyning

Mad er en af fornødenheder af menneskers sundhed, men verden risikerer en mangel, hvis globale opvarmning fortsætter. Tørke og oversvømmelser kan ødelægge afgrøder, mens vilde vejr og udbredelsen af sygdommen kan dræbe husdyr. Med en stigende befolkning, verden har ikke råd til at miste disse værdifulde ressourcer.

Ekstrem tørke også reducere mængden af vand til rådighed for mennesker, en anden nødvendighed for livet og et godt helbred. Som i den europæiske hungersnøden i 1315 til 1317, er mangel på mad og drikke normalt efterfulgt af social uro og kriminalitet som alle afværger for sig selv.

Den gode nyhed

Global opvarmning har nogle positive virkninger for menneskers sundhed. Mens nogle områder vil være næsten ødelagt af stigende vandstand og ekstreme vejrforhold, kunne andre forbedres markant. Varmere vintre vil reducere kolde-relaterede dødsfald i de nordlige regioner, mens varmere somre vil øge den tid, der kan dyrkes afgrøder. Disse vil kun finde sted i områder, der er under gennemsnittet i temperatur.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com