Hvordan du kan diagnosticere anæmi

11/09/2011 by admin

Hvordan du kan diagnosticere anæmi

Anæmi er mangel (enten i kvalitet eller mængde) af kroppen til at producere hæmoglobin. Anæmi hvis går uopdaget kan forårsage død. Læser denne artikel vil vise hvordan du kan diagnosticere anæmi.

Instruktioner

• Spørg en læge for en hæmoglobin count. For at bestemme anæmi, er en af de første ting, lægen vil gøre har en simpel blodprøve bestilt. Ved at bestille en blodprøve, vil læge være i stand til at måle hæmoglobin count. Hæmoglobin er molekyle i blodet, der transporterer ilt rundt i kroppen. Normalt er når hæmoglobinniveauet er under 13 g/dL anæmi til stede. Ligesom traditionelle blodprøver, vil lægen give specifikke instruktioner til at følge før at have denne test udført. Følg alle instruktioner for at sikre en præcis test.

• Spørg en læge til at gøre en knoglemarv test. Denne automatiske teknik er ikke tilgængelig overalt, men det er effektivt i fastlæggelse af, om anæmi er til stede. Test knoglemarv vil hjælpe lægen bestemme en samlet blodtælling. I en knoglemarv test ser lægen for den umodne røde blodlegemer, der er ved at blive lavet i knoglemarven. Få denne test udført hvis det er tilgængeligt, fordi det er mere effektivt end traditionelle blodprøver.

• Spørg din læge om blod smøre farvning. Når automatiserede tests såsom traditionelle knoglemarv prøver ikke er tilgængelig, blod er smøre farvning normalt gøres. Blod smøre farvning er udført ved at undersøge ændringerne i antallet og morfologi i unge blod celler under et mikroskop. Grundigt drøfte denne test med lægen, fordi da denne test er udført manuelt, der er mere plads til fejl end i automatiske tests.

Tips & advarsler

  • Ikke tage chancer med anæmi. I anæmi og andre sygdomme, søge den bedste lægehjælp muligt.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com