Economics af sundhed egenkapital

09/01/2011 by admin

Economics af sundhed egenkapital

Sundhed equity refererer til samme status i generelle sundhed og adgang til kvalitetspleje, uanset forskellige sociale og økonomiske faktorer, såsom indkomst, etnicitet eller køn. At opnå sundhed egenkapital, mens et ædelt mål er fortsat undvigende rundt om i verden. Undersøgelser af økonomer og læger har fundet, at sociale faktorer bidrager til sundhedsmæssige uligheder rundt om i verden.

Identifikation

De rige lever længere og sundere liv end fattige, ifølge David og Elaine Coburn 2007 bog, "Sundhed Equity økonomi." De bemærker, at dette er sandt i verden er udviklet og udviklingslande. I USA, for eksempel, er mennesker i de fattigste husstande fem gange større sandsynlighed for at dø inden for de næste 10 år end folk i de rigeste.

Geografi

En 2008 rapport fra Verdenssundhedsorganisationen finder sundhedsmæssige uligheder, som målt ved levetid priser rundt om i verden. Børn født i Japan eller Sverige, for eksempel, kan forvente at leve mere end 80 år, mens børn født i nogle afrikanske lande kan leve mindre end 50 år. Jo lavere en person's socioøkonomiske status, værre hans helbred, WHO konkluderer.

Forebyggelse/løsning

WHO anbefaler, forbedre sundhed egenkapital på verdensplan ved at forbedre daglige levevilkår, især for kvinder og piger, ved at forbedre uddannelse og sundhedspleje adgang. WHO rapport yderligere anbefaler en stram offentlig sektor, der er tilstrækkeligt finansieret. Politikker til at forbedre sundhed equity kræver handling af regeringer, internationale organisationer og det civile samfund, konkluderer rapporten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com