En flydende kost vil hjælpe med GERD?

03/03/2010 by admin

Gastroøsofageal reflukssygdom, også kendt som GERD, er en lidelse, hvor de sure maveindhold tilbage i spiserøret, forvolder skade og betændelse af slimhinden. Det mest almindelige symptom på GERD er halsbrand. Andre symptomer omfatter syre refluks, smertefuld synkning og brystsmerter. Symptomerne på GERD kan normalt behandles med over-the-counter medicin. At undgå visse former for mad, og spiser særlige diæter, såsom en fuld flydende kost, kan også bidrage til at reducere symptomer.

Flydende kost for GERD

Behandling af symptomerne på GERD kræver ændringer i livsstil såsom kost modifikation. Visse fødevarer har været kendt for at forværre symptomerne på GERD. Disse omfatter emner såsom orange juice, saftevand, grapefrugtjuice og tomatsaft, som er alle højt i syre. Andre fødevarer for at undgå omfatter rå løg, chokolade, pebermynte, stegt mad, tomatprodukter såsom spaghetti sauce og høj fedt slik som brownies og bagværk. Kartoffel chips er også anbefales ikke. Fødevarer med koffein som te og kaffe og også alkoholholdige drikkevarer vil stimulere maven til at producere mere sur end normalt, hvilket igen vil forværre symptomerne på GERD.

En fuld flydende kost er undertiden anbefales til at hjælpe med at behandle symptomerne på GERD, når andre metoder til behandling har været forgæves. Det kan hjælpe med symptomer på GERD, da det indeholder dybest set "kedelig" fødevarer, der ikke indeholder overskydende syre. Væsken er også lettere at fordøje end faste stoffer, så det ikke kræver mave eller fordøjelseskanalen at arbejde så hårdt. En flydende kost hjælper også med at holde kroppen hydreret.

Fødevarer fundet på en fuld flydende kost indeholder bouillon, bouillon, kulsyreholdige drikkevarer, yoghurt, flydende måltid udskiftninger, gelé, smør, honning, buddinger, gelatine, purerede kartofler, anstrengt kogt korn, mælk, bløde vanillecreme, vegetabilsk juice og supper. Små mængder af anstrengte kød i bouillon er også tilladt. Kaffe, te og frugt juice er også en del af en fuld flydende kost men er begrænset til patienter med GERD.

Drikker små mængder af mælk eller vand i stedet for andre væsker efter måltider har vist sig at hjælpe med de brændende sensation ofte forårsaget af GERD. Fuld flydende kost tendens til at være lav i jern, Vitamin B12, Vitamin A og thiamin, så kosttilskud bør være tilføjet, hvis kosten er brugt for en længere periode. Som med enhver specialiserede kost for en sygdomstilstand, skal en fuld flydende kost være ordineret og under tilsyn af en læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com