2 typer af kolesterol

12/29/2013 by admin

Kolesterol er et fedtstof, voks-lignende naturligt findes i alle mennesker blodbanen og celler. Det bruges af kroppen til at producere cellemembraner og nogle hormoner; dog kan for meget kolesterol i kroppen forårsage hjerteanfald og slagtilfælde. De to hovedtyper af kolesterol er LDL, eller dårlige kolesterol og HDL eller gode kolesterol.

Hvor kommer kolesterol fra?

Kolesterol kommer fra en persons legeme og den mad, de indtager. Halvfjerds-fem procent af kolesterol i en persons legeme er produceret af leveren og andre celler. Femogtyve procent kommer fra mad.

Gode kolesterol

High-density lipoprotein (HDL) er den gode slags kolesterol. Høje niveauer af dette kolesterol beskytter mod hjerteanfald, mens lave niveauer øge risikoen for hjerteanfald. Ifølge American Heart Association mener de fleste medicinske eksperter at HDL bærer kolesterol fra arterierne og fjerner overdreven kolesterol.

Dårlige kolesterol

Low-density lipoprotein (LDL) er det dårlige kolesterol. Ifølge American Heart Association, alt for meget af dette kolesterol, der cirkulerer i blodet kan ophobes i væggene i arterierne, der feed hjertet og hjernen, danner hårde aflejringer, at indsnævre arterierne, som kan forårsage hjerteanfald og slagtilfælde.

Kolesterolindholdet i blodet

Ønskelige niveau for de to hovedtyper af kolesterol er mindre end 100 mg/dl for LDL og mere end 60 mg/dl for HDL.

Forebyggelse og behandling

American Heart Association tyder på, at folk har brug at sænke deres total kolesterol og LDL tæller bør spise en sund kost, ikke blive overvægtig, deltage i regelmæssig motion og ikke ryge. Hvis disse ikke sænke din tæller, er der kolesterol-sænkende medicin, der kan ordineres af din læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com