Graviditet og Hypothyroidism

11/18/2012 by admin

Hypothyroidism er en almindelig lidelse blandt kvinder, og ifølge Ruchi Mathur, MD på Medicine Net, ca 2.5 procent af gravide kvinder er diagnosticeret med det. Når en kvinde ved på forhånd at hun har problemer med skjoldbruskkirtlen, er hun bedre i stand til at styre risiciene i forbindelse med condition og graviditet.

Hvad er hypothyroidisme?

Hypothyroidism er en bred betegnelse for at have en underaktiv skjoldbruskkirtel. Kvinder med underaktiv skjoldbruskkirtel kan have en række betingelser, herunder Hashimotos thyreoiditis, Graves' sygdom eller skjoldbruskkirtlen knuder eller struma.

Medicin for hypothyroidisme og graviditet

Flere lægemidler er til rådighed til at hjælpe med at holde en kvindes thyroid niveauer stabil, når hun er diagnosticeret med hypothyroidisme. Nogle af disse lægemidler omfatter Synthroid, Levoxyl, Levothroid og panser. Det er vigtigt for kvinden at fortsætte med at tage sin skjoldbruskkirtel medicin regelmæssigt, som skjoldbruskkirtlen af fosteret er ikke udviklet til efter 12 uger af graviditeten, og det bygger på mor for thyreoideahormoner i første trimester. Alle skjoldbruskkirtel medicin er en farmaceutisk kategori A, hvilket betyder, at de er ekstremt lav risiko for gravide kvinder.

Skjoldbruskkirtlen Tests under graviditet

Skjoldbruskkirtlen test under graviditeten – især i første trimester--er yderst vigtig. Skjoldbruskkirtlen stimulerende hormon test (TSH), vil T3 og T4 niveauer gøre sikker på, at kvinden gør nok thyroid hormon. Mange sundheds-udbydere sige at kontrollere niveauerne i det mindste en gang en trimester. Tidlig påvisning er nøglen til at forhindre udviklingsmæssige problemer. Når T4 niveauer opretholdes, har der været ringe eller ingen skadelige virkninger på fosteret.

Ubehandlet hypothyreose under graviditeten

Hvis hypothyroidism går uopdaget under graviditet eller medicin er udgået, kan der udviklingsmæssige konsekvenser for fosteret og en muligheden for abort, dødfødsel eller pre sigt fødsel. Ifølge en undersøgelse foretaget af "New England Journal of Medicine" havde spædbørn født af kvinder, der ikke blev behandlet for hypothyroidism en lavere IQ; men spædbørn født af kvinder, der i behandling for hypothyroidism klarede sig omtrent det samme som andre spædbørn.

Kosttilskud og Hypothyroidism

Fordi jern i Prænatal vitaminer kan interferere med absorptionen af skjoldbruskkirtlen medicin, er det vigtigt at tage dem separat. For at hjælpe med absorption, skjoldbruskkirtel medicin skal tages en tom mave, to timer efter at have spist eller en time før.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com