Får koldbrand i blodet?

07/19/2013 by admin

Får koldbrand i blodet?

Koldbrand er en tilstand, hvor en mangel på blod levering til en del af kroppen fører til død af væv i denne del af kroppen, ifølge Mayo Clinic. Det ses oftest i ekstremiteterne, fordi blodforsyningen til ekstremiteterne kan blive kompromitteret let fra sygdom eller skade. Koldbrand er derfor et tegn på en sygdomsproces, ikke noget, der kan rejse ind i blodbanen, selv.

Koldbrand

Koldbrand er død af væv i kroppen fra iltmangel, eller en mangel på ilt. Som vævet dør, det mister sin farve, og derefter bliver blå, og, endelig, på et fremskredent stadium, bliver sort. Koldbrand er et tegn på vævsdød, ikke årsagen.

Årsager

Der er forskellige årsager til koldbrand, herunder skade, sygdomme som diabetes, og ved lejlighed, infektionssygdom fra bakterier. Dybest set, noget, der blokerer blodet eller ilt i at komme til en del af kroppen, forårsager koldbrand, ifølge Mayo Clinic.

Smitteevne

Koldbrand er ikke noget, der rejser i kroppen eller fra person til person, per se. tværtimod hvis den betingelse, der forårsagede koldbrand er smitsom, koldbrand kan blive videregivet som et tegn på infektionen i sig selv.

Blod infektioner

Mange bakterielle infektioner kan inficere blodet og derefter rejse til en legemsdel og forårsage koldbrand der. Meningitis er en særlig slem infektion, kendt for at forårsage tab af lemmer i inficerede individer.

Forebyggelse/løsning

Koldbrand kan forebygges, hvis skaden for lemmer er anerkendt og handles. Hyperbar behandling og medicin for at gendanne blod og ilt til området kan blive en succes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com