Pros & ulemper ved gelelektroforese

04/14/2013 by admin

Pros & ulemper ved gelelektroforese

Gelelektroforese bruges til at adskille molekyler baseret på Molekylær vægt og afgift. Deoxyribonukleinsyre (DNA), ribonukleinsyre (RNA) og proteiner kan adskilles ved hjælp af gelelektroforese. Agarosen og polyacrylamid er de mest almindelige materialer, der anvendes til at danne en gel.

Historie

Gelelektroforese blev først introduceret i 1930-erne. Under i 1960 ' erne og 1970s, blev de fleste af teknikkerne til at adskille DNA og proteiner udviklet.

Fordel: Påvisningsgrænserne baseret på størrelse

De fleste DNA, RNA og proteiner kan påvises ved hjælp af gelelektroforese, uanset størrelse. Koncentrationen af matrixen gel er valgt på forhånd at let adskille molekyle af interesse baseret på den skønnede størrelse.

Fordel: Starter materiale

En stor mængde af starter materiale er ikke nødvendig for gelelektroforese. For eksempel kan picogram DNA påvises ved hjælp af elektroforese.

Ulempe: Svært at udtrække prøver

Når en stikprøve er kørt på en gel, er det muligt at udtrække prøven fra gel til yderligere analyse. Dog er det næsten umuligt at få alt materiale i den oprindelige prøve.

Ulempe: Skadelige materialer

Skal udvises forsigtighed ved håndtering af materialer anvendt i gelelektroforese. For eksempel ethidiumbromid er almindeligt anvendt i DNA gelelektroforese, og er en kendt mutagen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com