Hvordan påvirker fedtet mad sundhed?

04/15/2013 by admin

Hvordan påvirker fedtet mad sundhed?

Stegt kylling, pommes frites, fedtet pizzaer, burgere og andre fødevarer, dryp med olie bør indtages i moderate mængder at undgå øger din risiko for sygdom og usunde vægtøgning. Kogning, bagning eller stegning, bagende og grill mad er sundere, mindre fedtet muligheder for at forberede måltider. De sundhedsmæssige virkninger af fedtet mad afhænger ikke kun hvordan fedtet er det men også på om du bruger mættede eller umættede olie.

Øget risiko for fedme

Fødevarer stegt i olie, ofte kaldet fedt, når det vises på maden, er højere i kalorier på grund af den høje brændværdi indhold af olie. For eksempel, har 100 gram stegt kylling ca. 60 flere kalorier end 100 gram af stegt kylling. "Fedtethed" af mad, afhænger af den måde du koge det, og hvor meget olie du bruger. Ved hjælp af bare en lille smule olie i en gryde til sauté mad gør mad lidt fedtet, overfladisk-stegning gør det mere fedtet og friturestegning gør det især fedtet og høj i kalorier. Når du spiser flere kalorier end du forbrænder på en dag, gemmer din krop den ekstra energi. Fortsætter dette mønster over tid medfører vægtøgning, som kan føre til at blive overvægtige eller fede.

Reduceret indtag af næringsstoffer

En undersøgelse offentliggjort i den "Journal of Zhejiang University" i 2011 fundet at lynstegning bambusskud i olie steg deres fedtindhold med over 500 procent. I mellemtiden, det sænkede deres protein og amino syre indhold. En anden undersøgelse offentliggjort i den samme journal i 2009 konstateret, at i forhold til alle andre tilberedningsmetoder, lynstegning med olie forårsaget betydelige tab af C-vitamin, carotenoider og klorofyl i broccoli. Fordi stegning fødevarer nedsætter deres niveauer af mikronæringsstoffer, kunne spise for mange stegte fødevarer potentielt forårsage næringsmangel.

Højere triglycerid og kolesterolniveau

Mad kan være stegt i en mættet eller umættet fedt. Mættet fedt, som er solid, når den opbevares ved stuetemperatur, omfatter afkortning, stick margarine, svinefedt, kokosolie, palmeolie og palm kerne olie. Umættede fedtstoffer er flydende, herunder flydende vegetabilske - og frugt-baserede olier og blød margarine. Hvis du steger din mad, er det sundere at gøre det i en umættet fedt. Mættet fedt øge din kolesterolindholdet i blodet, mens umættede fedtstoffer kan forbedre kolesterolindholdet i blodet. American Heart Association anbefaler at begrænse dit indtag af mættet fedt til ikke mere end 6 procent af dit samlede daglige kalorieindtag at opretholde sunde kolesterolniveauer. I en 2,000 kaloriediæt er omkring 12 gram mættet fedt.

Øget risiko for hjerteanfald og slagtilfælde

Fordi stærkt forbrugende fed mad, der blev kogt i mættet fedt øger kolesterolindholdet i blodet, forhøjet risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde. For meget mættet fedt hober sig op i din arterier over tid som plaque. Det hærder og blokerer blodtilførslen til dit hjerte, at sætte dig et høj risiko for hjerteanfald og slagtilfælde mangel på ilt strømmer til hjertet og hjernen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com