Advarselstegn af manisk Depression

09/13/2013 by admin

Manisk depression, klinisk benævnt bipolar lidelse, er en alvorlig stemning tilstand, der er karakteriseret ved cykling mellem episoder af ekstremt forhøjet humør, kaldet mani, og ekstremt lave humør, omtales som depression. Mens der er en bred vifte af behandlinger til rådighed til at kontrollere symptomer, er der ingen kur for lidelsen. Hvis venstre ubehandlet, kan bipolar lidelse alvorligt påvirke en persons livskvalitet og bringe deres evne til at opretholde beskæftigelsen og personlige relationer. Der er to forskellige typer af advarselstegn for manisk depression--advarsler om udvikling af tilstanden, og advarsler for debut af en bestemt episode.

Genetiske advarselstegn

De vigtigste advarselstegn for udvikling af tilstanden er potentiale til at udvikle betingelsen på alle. Bipolar lidelse er en overvejende genetiske tilstand, hvilket betyder, enkeltpersoner der har en familie historie af betingelsen er meget mere tilbøjelige til at udvikle det end personer, der har ingen genetisk link. Medicinske fagfolk har identificeret mindst tre gener, når muteret på bestemte måder, vil manifestere sig som manisk depression. Så der er ingen test til at kontrollere, om sådanne mutationer, er den bedste måde at fastslå risikoen ved at tage en familie historie. Men det er vigtigt at huske på, at alvorlige følelsesmæssige traumer eller ekstreme hormon ubalance kan også forårsage betingelsen.

Alder advarselstegn

En anden vigtigste advarselstegn for udvikling af lidelsen er alder. Manisk depression oftest manifesterer sig i klinisk form under sene Ungdom eller mellem 18 og 24. Udbrud af sygdommen kan i første omgang synes at være svarer til de typiske hormonelle og følelsesmæssige udsving i denne alder periode; det bliver dog hurtigt unormalt ekstreme og ukontrollabel. Inden for de seneste 10 år, har der været en drastisk stigning i antallet af børn og spædbørn tilfælde af manisk depression diagnosticeret, så det er muligt, at betingelsen kan manifestere tidligere.

Manisk Epsiode advarselstegn

Advarselstegn for udbrud af en specifik manisk episode er meget nemt at skelne på grund af deres unikke kombination. Personer, der oplever starten på en manisk episode vil kunne bemærke en hurtig og unormal stigning i deres fysiske energi over en periode på flere dage. Denne energi vil blive ledsaget af en nedsat interesse eller behov for søvn, sammen med en mangel på lyst til mad. Tale mønstre vil blive stadig mere hurtig og tanker vil begynde at bevæge sig hurtigere. En markant stigning i kreativitet og behovet for at oprette vil falde sammen med disse andre symptomer, sammen med trang til at engagere sig i risikable adfærd som shoppetur, seksuel promiskuitet og stofmisbrug.

Depressiv Episode advarselstegn

Advarselstegn for udbrud af en depressiv episode har tendens til at ske over en periode på fem dage til syv dage, og er karakteriseret ved et pludseligt tab af ønsket om at komme ud af sengen om morgenen, ledsaget af irrationelle følelser af skyld, sorg eller følelsesløshed. Enkeltpersoner glide ind i en depressiv episode vil bemærke en øget trang til fødevarer, der er højere i sukker og kulhydrater som brød, kager og bagværk, samt en øget trang til alkohol. En mangel på interesse i daglige eller behagelig aktiviteter, såsom arbejde, hobbyer og familie, vil blive udbredt, og i svære tilfælde spæde tanker om selvskadende adfærd og selvmord vil også forekomme.

Psykotiske Episode advarselstegn

Psykotiske episoder, hvor en maniske depressive individet har et brud med virkeligheden, er muligt under enten et højt eller lavt episode og har specifikke advarselstegn af deres egne. Den mest karakteristiske advarselstegn af en psykotisk episode er hallucinationer. En hallucination er når en person hører, ser, lugter, smager eller føler noget, der ikke er faktisk der. Især høre stemmer er usædvanligt fælles i maniske depressive psykotiske episoder. Vrangforestillinger kombineret med paranoia eller sammensværgelse beskyldninger er også advarselstegn af en psykotisk pause, som er den manglende evne til at tale i sekventielle, sammenhængende, komplet sætninger. En svært ved at forstå den talte kommunikation af andre er også en anden advarselstegn.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com