Om Guar Gum

09/05/2013 by admin

Guar gum er en alsidig ingrediens, der anvendes i mange produkter fra mejeriprodukter til papir. Det har unikke kvaliteter, der gør det et værdifuldt aktiv for mange industrier. Det er stort set smagsløse, som giver mulighed for fødevareindustrien, især, for at bruge det til mange applikationer. Det er kan spises i sin oprindelige form, som bønner, men typisk bearbejdes og anvendes som en ingrediens ikke på egen hånd.

Historie

Guar gum kommer fra guarfrø, som er afskallet og behandlet for at opnå guargummi. Fleste af guarfrø dyrkes i Indien og Pakistan, men kan også findes i mindre mængder i USA, Kina, Australien og Afrika. Guar planten er modstandsdygtige over for tørke og har evnen til at vokse i tørre klimaer hvor planteliv er svært at vokse.

Fordele

Guar gum bruges i en række forskellige brancher, fordi det har mange gavnlige egenskaber. I fødevarer fungerer det som en emulgator eller stabilisator giver bagværk til sidste længere på hylden og hjælpe kosttilskud og andre produkter at flette olie- og vand-baserede ingredienser formindske adskillelse. Guar gum har en høj viskositet og kan også forbedre følelsen i munden af mad-grade produkter. Guar gum kan også forbliver ensartet i forskellige temperaturer herunder i både koldt og varmt vand.

Overvejelser

Så mange fordele som guar gum har for mange industrier, herunder papir, sundhedspleje og mad, det også kan forårsage alvorlige reaktioner på nogle, der spiser produkter, der indeholder guargummi. Guar gum er stærkt absorberende og så det kan skabe en følelse af at fuld hos dem, der spiser det. Med denne reaktion kan komme ekstreme intestinal ubehag og i de mest alvorlige tilfælde, blokeringer, der kan være meget farligt. På et tidspunkt guargummi blev brugt til vægttab, men på grund af disse bivirkninger er ikke længere godkendt til brugen.

Typer

Guar gum findes typisk i form af et hvidt pulver. Men på grund af behandlingen af guarfrø gennemgå, det kan også findes som guar måltid, sleben guar og guar protein.

Funktioner

Guar gum kan købes i forskellige niveauer af viskositet afhængig af hvor tyk du ønsker dit færdige produkt skal være. For eksempel, ville du købe en mere tyktflydende guargummi til brug i en milkshake end du ville til en muffin opskrift. Guar gum er effektivt med eller uden varme, hvilket er en unik kvalitet til en pulveriseret ingrediens.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com