Type 2 Diabetes kost rådgivning

10/17/2013 by admin

Type 2 diabetes er den mest almindelige form for sukkersyge, bestående af ca. 90-95 procent af alle diabetes tilfælde, ifølge den amerikanske Diabetes Association. Det er normalt forårsaget af en kombination af høj alder, dårlig kost, fedme og arvelige faktorer. Da fleste mennesker med type 2-diabetes er overvægt, er en afbalanceret kost afgørende for mennesker med denne sygdom. Diabetikere bør også rådføre sig med en diætist, der kan udtænke et passende madplan.

Kulhydrater

Der er tre typer af kulhydrater: stivelse, sukker og fiber. Sukker og stivelse hæve blod glucose niveauer, som kan være problematiske for mennesker der lider af type 2 diabetes. Derfor, disse typer af kulhydrater bør overvåges nøje og forbruges på et begrænset grundlag. Basis af sukker og stivelse kulhydrater omfatter frugt, hvidt brød, hvid pasta og de fleste snack fødevarer.

Fiber-baserede kulhydrater er bedst for type 2 diabetikere. Fiber bremser sukker i at trænge ind i blodet, hjælper med at regulere blodsukkeret. Fiberrige kulhydrater består af fuldkornsprodukter, mejeriprodukter og bælgfrugter.

Fedtstoffer

Fedtstoffer kan opdeles i tre kategorier: umættede, mættede og transfedtsyrer. Umættede fedtstoffer er ofte omtales som "gode" fedtstoffer, da de sænke kolesteroltallet og fremmer hjertesundhed. Størstedelen af dit daglige fedt forbrug, 45 gram, bør komme fra umættede fedt findes i fisk, avocado, olivenolie og nødder. De resterende 20 gram bør komme fra mættet fedt findes i kød, æg og ost. Transfedt bør undgås, når det er muligt. Fødevarer, der indeholder transfedt er som regel høj i sukker og andre konserveringsmidler, som forårsager uregelmæssige blodsukkeret.

Kanel

Tilføje kanel til din kost er en naturlig måde for type 2 diabetikere til at regulere blodsukkeret. Ifølge en undersøgelse fra 2007 ledet af Dr. Joanna Hlebowicz og offentliggjort i den "American Journal of Clinical Nutrition", stabiliserer kanel blodsukker. Det er en af de få bevist, naturlige helbredelsesmetoder for type 2 diabetikere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com