Prostata stråling vs kirurgi

03/03/2014 by admin

Prostatakræft kan være fatal, hvis det ikke er påvist i de tidlige stadier. Denne type kræft er normalt ikke påvist i de tidligste stadier, fordi det ikke har symptomer, der er bemærket det samme. Patienter med prostatakræft har en meget bedre overlevelse, hvis det er opdaget i etape 1 eller etape 2 af sygdommen. Strålebehandling eller operation er kuren for denne lidelse.

Fakta:

En prostata-specifikt (PSA) antigentest, som er en simpel blodprøve eller en digital rektal eksamen vil opdage prostatakræft i sin tidligste stadier. Hvis sygdommen er i fase 3 eller højere, symptomer er blod i sæden eller urin, urin tegn på hastende og faldt flow, hævelse i benene eller bækkensmerter og vil fremgå.

Betydning:

Den eneste kur mod prostatakræft er at fjerne tumor eller formindske det, indtil det forsvinder gennem enten stråling eller kirurgi inden kræften har spredt sig til andre organer.

Funktion:

Det er vigtigt for enhver mand med symptomer på prostatakræft at søge høring og behandling straks. Regelmæssige årlige check ups med din læge vil opdage denne sygdom i de tidligste stadier gennem enkle rutinemæssige afprøvninger, der er meget billig. Da opdagede og behandling er nødvendig, er der muligheder for at vælge både strålebehandling og kirurgi.

Funktioner:

Prostata strålebehandling kan udføres på to måder. Brachytheraphy indebærer indsættelse lille frø af radioaktivt molekyler i prostata via en sprøjte. Frøene vil fortsætte med at frigive radioaktive elementer ind i vævet omkring tre måneder. Dette resulterer i aflivning af inficeret væv og giver mulighed for nye sunde væv vækst. Denne metode er næsten smerte fri og anæstesi er ikke nødvendigt. Strålebehandling kan også administreres eksternt. Denne proces omfatter syv til otte uger for sessioner og anbefales til de senere faser af prostatakræft. Denne proces er 100 procent fri for smerter og kræver ikke bedøvelse. Operationen udføres under generel anæstesi eller sedation og en spinal anæstesi. Et snit er lavet fra maven til skinkeben og prostata og det omgivende inficeret væv er fjernet. Dette kan gøres som en åben kirurgi eller det kan udføres som en mindre invasiv laparoskopisk kirurgi. Dette omfatter kun et par små snit med lang medicinsk værktøjer og et lille kamera indsat til at opnå de samme resultater. Den nyeste form for prostata kræft kirurgi er en robot procedure, hvor kirurgen dirigerer medicinsk værktøjer og kameraet fra en computer, gør det muligt for robotten at gøre faktiske indsnit og procedurer.

Betragtninger:

Alle former for prostatakræft behandling har de samme bivirkninger, som er muligt urin inkontinens og impotens. Patienter over 70 har en større chance for at opleve disse. Inddrivelse gange på behandlingerne varierer meget. Stråling kan udføres som en ambulant behandling med ingen nedetid. Laparoskopisk kirurgi har mindre nedetid end åben kirurgi på grund af de små indsnit og ikke ved hjælp af generel anæstesi. Åben prostatektomi kirurgi har den længste restitutionstid af et hospitalsophold for omkring tre dage bagefter og tre til fem uger før vender tilbage til arbejdsmarkedet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com