Sådan at beslutte, hvis du har brug for Statin terapi

05/07/2010 by admin

Pick up en magasin og en af de første annoncer, kan du muligvis se en udråber de magiske fordele af kolesterolsænkende medicin kaldes statiner. Statin medicin, såsom Lipitor og Crestor er blandt mest almindeligt ordineret i verden og af meget gode grunde. De har dramatisk revolutionerede pleje af hjerte-kar-sygdom i den udviklede verden og er meget ansvarlig for det betydelige fald i antallet af dødsfald på grund af slagtilfælde og hjertesygdomme. Endnu for alle ros statin behandling modtager er mange mennesker uvidende om, at statin terapi har en mørk side, at medier og medicinalfirmaerne ofte undgå at tale om. Der er meget reelle medicinske bivirkninger forbundet med statin terapi herunder leverbetændelse, dyb muskelsmerter og svaghed, hukommelsestab og mave ubehag. Desuden kan nogle almindelige frugter interagere med statin behandling. Heldigvis løse mange af disse symptomer, når de statin behandling afbrydes. Så hvad er kriterierne for at afgøre, hvornår du skal bruge statiner? Hvordan beslutter du hvis du har brug for statin terapi?

Instruktioner

• Hvis du har koronar arteriesygdom eller fik et hjerteanfald, så skal du statin behandling for resten af dit liv! Statin terapi hjælper med at stabilisere blokeret koronararterier og kan endda hjælpe at vende plaque dannelse.

• Hvis du nogensinde har haft et slagtilfælde eller TIA (mini-slagtilfælde) så skal du statin terapi! Statin terapi hjælper med at reducere blodkar inflammation og forhindre de små blodkar i hjernen fra tilstopning.

• Hvis du har perifer arteriesygdom i benene, så du har brug for statin terapi! Du allerede har blokeret arterier i benene og du ryger sandsynligvis så godt. Vi ved, at PUDEN bliver fremskridt medmindre du fortsætte statin terapi og ændre din livsstilsvaner.

• Hvis du har diabetes skal du statin terapi! Højt blodsukker dræbe ikke typisk diabetikere, men snarere slagtilfælde og hjerteanfald. Intet har vist sig at være mere effektiv til at reducere disse komplikationer hos diabetikere end statin behandling.

• Hvis du har en forhøjet dårlige kolesterol (LDL) men ingen af de ovennævnte medicinske problemer du kan stadig skal være på statin behandling; mange variabler skal dog indregnes i den komplicerede ligning. For eksempel hvordan forhøjede er din dårlige kolesteroltal? Har du andre store risikofaktorer for hjerte-kar-sygdomme som forhøjet blodtryk eller rygning? Hvor gammel er du? Har du allerede beviser for vaskulær sygdom såsom at have en blokeret halspulsåren i halsen eller et abdominalt aortaaneurisme? Efter hører i betragtning af hver af disse risikofaktorer, statin behandling kan indledes, hvis din dårlige kolesterol er højere end den ideelle mål baseret på dine samlede 10-års risiko for koronar sygdom.

Tips & advarsler

  • Indlede statin behandling bør være en fælles beslutning mellem dig og din læge. Du bør ikke begynde at tage et statin indtil alle dine spørgsmål er blevet besvaret tilfredsstillende.
  • Terapeutiske livsstilsændringer såsom motion, vægttab og kost ændring bør altid forsøges for de fleste individer før statin betragtes som terapi.
  • Følg din læges anvisninger vedrørende statin behandling.
  • Hvis du oplever bivirkninger, som kan være forbundet med statin behandling skal du kontakte din læge for yderligere instruktioner.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com