Virkningerne af sure drikke på tænderne

08/31/2010 by admin

Virkningerne af sure drikke på tænderne

Ud over de høje mængder af sukker og tomme kalorier findes i sodavand, frugtjuice og energidrikke, er syre en anden skadelig ingrediens. Ifølge Akademi almen tandpleje, er øget tandproblemer i Amerika på grund af syre forbrug, som medfører slid på tænderne. Dette spørgsmål er forhøjet med, at mere end 14 milliarder gallons af læskedrikke i 2008, blev solgt i USA.

Emalje Erosion

En af de primære virkninger af sure drikke på tænderne er emalje erosion. Som foreslået af Academy af generel tandpleje, tand emalje, som er den hårde ydre lag af tænderne, kan blive blød og tynd med lang tids udsættelse for sure drikkevarer og nogle urteteer. Selvom spyt hjælper med at styrke tænderne efter udsættelse for små mængder af syre, opstår denne handling ikke, når der er overdreven syre i munden. Der er en øget mulighed for at tænderne vil chip eller knæk med emalje erosion.

Udsatte Dentin

Yderligere tandproblemer, såsom misfarvning og tand følsomhed kan forekomme når sure drikkevarer erodere tand emalje. Da emaljen svækker, bliver det andet lag og den største del af en tand, kendt som dentin, udsat. Når de lille rør, der omfatter dentin mangler et beskyttende dække, vises tænderne gule. Ud over misfarvning, nerver i den udsatte dentin tubuli er sårbare over for varme og kolde drikke, hvilket resulterer i tand følsomhed og smerte.

Hulrum

Selvom spiser sukkerholdige fødevarer og mangelfuld mundhygiejne er primære årsager til hulrum, tidskrævende sure drikkevarer kan også resultere i huller i tænderne. Hulrum, som er små åbninger eller huller i tænderne, kan udvikle på grund af emalje erosion. Når der er mindre emalje, er tænderne mere sårbare; Det er nemmere for bakterier at trænge ind og forårsage forfald. Tandpine, tand følsomhed og synlige huller i tænderne eller pus omkring tandkødet er tegn på, at huller i tænderne sker. Hvis venstre ubehandlet, kan hulrum resultere i infektion, intens smerte og tandtab.

Tips

Der er flere måder at beskytte tænderne mod sure drikkevarer. For det første begrænse dit daglige indtag af kulsyreholdige drikkevarer og brug et strå. Halmen hjælper tænderne undgå kontakt med syre ved at lede væske til bagsiden af munden. Langvarig udsættelse for syre forhøjer emalje erosion. Som sådan indtager sure drikkevarer hurtigt og ikke skvulpe dem rundt i munden. God mundhygiejne såsom tandbørstning to gange om dagen og regelmæssigt at se tandlægen også hjælpe beskytte tænderne.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com