Receptpligtig medicin til at stoppe med at ryge

03/20/2010 by admin

Receptpligtig medicin til at stoppe med at ryge

Rygning er en afhængighed, hvilket betyder, at rygere er fysisk afhængige af kemikalier i cigaretter, der gør det svært at holde op. Rygning fører til mange sundhedsproblemer og øger risikoen for hjerte angreb, slagtilfælde og lunge kræft. Hvis du er ryger og ønsker at holde op, findes hjælp. Indstillinger omfatter en bred vifte af over-the-counter-produkter, samt receptpligtig medicin til at stoppe med at ryge.

Effekt af nikotin

Nikotin er et stof, der findes naturligt i tobak. Ifølge American Cancer Society er nikotin så vanedannende som heroin eller kokain. Næsten så snart det inhaleres, gør nikotin rygeren føler sig roligere og mere afslappet. Denne behagelige fornemmelse gør det vanskeligt at afslutte. Over tid er mere og mere nikotin påkrævet for at producere den samme fornemmelse, som fører ryger at blive tvunget til at ryge mere.

Fordelene ved at holde op

Chancer er, du ved, du skal afslutte. Men vidste du, at fordelene ved at holde op med begynder næsten straks, når du afslutter? For eksempel, ifølge amerikanske Surgeon General, kulilte i blodet falder til normal senest 12 timer efter afslutning. Din omsætning og lungefunktion forbedre i løbet af få uger. Hoste og åndenød falde inden for et par måneder at holde op.

Overvejelser

Der er flere stop rygningsprodukter til hjælp jer spark vanen. Nogle stop rygningsprodukter kan købes uden recept, herunder sugetabletter, nikotinplastre og tyggegummi. Disse produkter kaldes nikotin substitutionsbehandling. De arbejder ved at erstatte nikotin fra cigaretter. Hvis du har prøvet disse produkter uden held, kan det være tid til at overveje receptpligtig medicin til at stoppe med at ryge.

Typer af receptpligtig medicin til at stoppe med at ryge

De fleste nikotinerstatningsterapi sælges i håndkøb, men nikotin erstatning inhalatorer og næsespray kræver en recept. Bupropion er medicin kun tilgængelig ved recept, der kan hjælpe dig stoppe rygning af lette abstinenssymptomer og reducere trangen til at ryge. Det er normalt ordineres til behandling af depression, men er blevet fundet at være effektiv i at hjælpe nogle mennesker stoppe med at ryge. Vareniclin (Champix) er en anden receptpligtig medicin, der kan lette abstinenssymptomer. Dette produkt indeholder ikke nikotin og kan blokere for virkningen af nikotin, hvis rygning er genoptaget. Tal med din læge om, hvorvidt disse medikamenter er rigtige for dig.

Advarsel

Selvom bupropion og vareniclin er sikkert for de fleste patienter, har der været nogle episoder af disse medikamenter, udløser bizarre opførsel, herunder selvmord. Patienterne bør nøje overvåget for personlighedsændringer, tegn på depression eller selvmordstanker.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com