Menneskelige lever reparationsoplysninger

08/04/2010 by admin

Leverdysfunktion eller skader kan have en række årsager, herunder alkoholmisbrug, hepatitis og visse lægemidler. En leverfunktionstest vil rapportere om, hvorvidt du har lidt leverskader. Leveren har nogle regenerativ evner, og en række behandlinger findes for at stimulere og bistå med dette.

Leverfunktionstest

I en leverfunktionstest er en prøve af dit blod taget og testet for specifikke enzymer, der normalt findes på visse niveauer. Hvis du har en leversygdom, bliver disse enzymer på et højere niveau end normalt, fordi når leveren er beskadiget, de sive ud af leveren celler og ind i blodbanen. En typisk leverfunktionen test kontrollerer, om fem eller seks specifikke markører for dysfunktion og sygdom, herunder alanin, aspartat transaminase, alkalisk fosfatase, bilirubin og gamma glutamyl transpeptidase.

Leveren er selvhelbredende egenskaber

Leveren har kapacitet til at regenerere sig selv; utroligt, kan det gøre det fra så lidt som 25% af sin oprindelige væv. Forskerne endnu forstår ikke helt hvordan leveren gør dette, selv om det synes at være en lignende proces til orgel udviklingsfasen i embryonet. Processen kan forbedres ved at stimulere visse proteiner i leveren.For patienter, der lider af en levertumor, for eksempel, betyder det at det er muligt at have tumor kirurgisk fjernet og derefter resten af leveren til at vokse tilbage igen og blive sunde. Denne funktion reducerer behovet for levertransplantationer.

Milk Thistle for leveren reparation

Marietidsel (Silybum marianum) har været anvendt medicinsk i århundreder for en række lidelser. I dag, har urten vist sig at være gavnligt til behandling af lever sygdomme som hepatitis og gulsot. Det kan endda have evnen til at modvirke nogle effekter af leverskader på grund af alkoholforbrug. Den aktive ingrediens i marietidsel er silymarin, som har både anti-inflammatorisk og antioxidant egenskaber. Dette betyder, at det kan reducere inflammation i beskadiget levervæv og hjælpe leveren eliminere toksiner.

Mælkebøtte for leveren reparation

Mælkebøtte er en anden urt ofte anbefales for leveren afgiftning og til at stimulere regenerering. Mælkebøtte indeholder B-vitaminer, der er gavnligt for leveren funktioner og hjælpe med at øge produktionen af galde. Galde spiller en væsentlig rolle i fordøjelsen af fedtstoffer, så de kan blive absorberet i tyndtarmen. Mælkebøtte forbedrer også funktionen af milten, som skaber lymfocytter--en type hvide blodlegemer, der hjælper med ødelæggelse og genanvendelse af gamle røde blodlegemer.

Kost for leversygdom reparation

En sund kost forhindrer leveren at arbejde for hårdt. Alle fødevarer metaboliseres gennem leveren, og proteiner er særligt vigtige, fordi de hjælper reparation kropsvæv og forhindre ophobning af fedt og skade på leverceller. Fødevarer rige på protein omfatter kylling, laks, skrubbe, Tyrkiet, ricottaost, lammet, couscous, kondenseret mælk, havreklid og hytteost.Kulhydrater er gemt i form af glykogen. Mennesker der lider af sygdomme i leveren har forarmet niveauer af glykogen, så det kan være en fordel at øge kulhydrater i denne omgang. Kulhydrater omfatter korn, bananer, æbler, fuldkorn, squash og pasta. At reducere mængden af natrium i din kost er også gavnligt for leveren sundhed.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com