Typer af antistoffer

09/21/2010 by admin

Antistoffer eller immunglobuliner, er et afgørende element i kroppens immunsystem og udskilles af de hvide blodlegemer. Deres eneste formål er at bekæmpe antigener i kroppen. Antigener er fremmede stoffer, der kan findes på overfladen af ting som fødevarer, rød blod celler, kræftceller og pollen.

Fem typer

Den menneskelige krop har fem forskellige typer af antistoffer. Disse immunglobuliner, som er forkortet som Ig, er identificeret ved et brev og har en bestemt funktion.

Immunglobulin M

IgM er den største af alle antistofferne, og det er den første antistof vises i omløb. Omkring 5 til 10 procent af de cirkulerende antistoffer i en krop er IgM.

Immunglobulin G

IgG, undertiden kaldet gamma globulin, udgør omkring 80 procent af de antistoffer, cirkulerer i en krop. Dette antistof fortsætter det arbejde, der er indledt af IgM.

Immunglobulin E

IgE findes kun i meget små mængder. Det er typisk ses hos mennesker, der har en allergisk reaktion.

Immunoglobulin D

IgD er fundet i små intervaller i blodbanen. Dens funktion er ikke helt klart, men det spille en rolle i kroppens immunrespons.

Immunoglobulin A

IgA er fundet i kroppen sekreter samt blodet. Det er en protectant, som findes i tårer, spyt og åndedræts- og fordøjelsessystemet skrifter. Det er også udskilles i modermælken og forbedrer immuniteten for barnet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com