Hvad er en kardiologi tekniker?

07/22/2010 by admin

Hvad er en kardiologi tekniker?

Kardiologi teknikere bistå kardiologer ved planlægning af aftaler, gennemgå patienternes filer, overvågning test og bistå ved diagnosticeringen af cardio og/eller vaskulære sygdomme. Mange kardiologi teknikere vælge at yderligere specialisere sig som hjerte-kar-teknologer, electrocardiograph (EKG) teknikere, hjerte sonographers eller vaskulær teknikere.

Hjerte-kar-teknologer

Hjerte-kar-teknologer specialiserer sig i invasive procedurer såsom hjertet kateterisation hvor et kateter indsættes fra en patient lysken til hans hjerte og ballon angioplastik til behandling af blokerede blodårerne og hjerteklapperne. En hjerte-kar-tekniker kan også fungere som en phlebotomist, udtagning af flydende prøver til afprøvning.

Electrocardiograph teknikere

Electrocardiograph (EKG) teknikere, også kendt som cardiographic teknikere, gennemføre elektrokardiogrammer ved at knytte elektroder til patienternes kister, arme og ben for at få en læsning og udskrive resultaterne for lægen at fortolke. EKG teknikere med avancerede uddannelse kan administrere stresstest ved at overvåge puls hos en patient, der beskæftiger sig med stigende aktivitet på et løbebånd. Uddannet EKG teknikere kan også administrere en Holter overvågningssystem, dybest set en bærbar EKG båret af patienten for 24 til 48 timer, for at overvåge de hjerterytme under typiske patient aktivitet.

Hjerte Sonographers

Hjerte sonographers, også kendt som echocardiographers, administrere en ekkokardiografi (eller echo for korte) ved hjælp af en ultralyd maskine til at se og tage detaljerede billeder af patienternes blod kar, hjerteklapper og kamre. Disse teknikere kan også administrere medicin til at løfte patienternes hjertefunktion.

Vaskulære teknikere

Vaskulære teknikere undersøge patienternes puls, blodgennemstrømning, blodtryk og iltmætning til støtte i diagnosticering af kredsløbssygdomme lidelser. Vaskulære teknikere også bruger ultralyd teknologi til monitory oplag i patienternes hjerner og underliv at hjælper med diagnosen.

Uddannelse

Selv om fire år programmer er stadig tilgængelige, mest hjerte-kar-teknologer, får hjerte sonographers og vaskulære teknikere en associerede grad fra et to-årigt program på en junior eller samfund college. Electrocardiograph teknikere, men modtager generelt på jobtræning som typisk varer fire til seks uger. De fleste arbejdsgivere foretrækker at uddanne en person allerede i feltet sundhedspleje, såsom sygeplejersker hjælpere. On-the-job træning for Holter overvågning varer normalt 18-24 måneder. Som et alternativ til on-the-job træning, findes et år certificeringsprogrammer for grundlæggende EKGs, Holter overvågnings- og stress-test.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com