At forebygge kræft i bugspytkirtlen

02/17/2013 by admin

Kræft i bugspytkirtlen er en af de sjældnere kræftformer (kun 2 procent af nye cancer diagnoser i de Forenede Stater er i bugspytkirtlen), men hvis din mor, far eller søskende har haft sygdommen, derefter din risiko for at udvikle det tredobler. Selv om der er nogen bevist måder at forebygge kræft i bugspytkirtlen, er der nogle faktorer, der kan medvirke til at reducere din risiko.

Kost

Kost er et vigtigt aspekt af opholder sig sunde, især når det kommer til at afværge kræft. Ifølge en nylig undersøgelse på University of California San Fransisco, kan spise rå grøntsager dagligt halveret din risiko for kræft i bugspytkirtlen. Undersøgelsen viser også at spise mindst fem portioner af visse grøntsager (majs, gulerødder, yams, løg, bladgrøntsager) dagligt også sænker din risiko, og disse er især gavnligt, hvis de indtages raw. En kost tung i kød kan øge risikoen for sygdom, især hos mænd, så vælg slankere proteiner eller meatless entrees når det er muligt.

Motion

At være overvægt øger din risiko for kontraherende bugspytkirtelkræft, så ikke kun gøre du ønsker at spise sundt, men du ønsker at blive fysisk fit og opretholde en sund vægt, samt. En almindelig anbefaling at bevare sundhed er 30 minutter med let eller moderat motion dagligt (rask gå, svømning, cykling). Hvis du ikke i øjeblikket træner, skyde for 15 til 20 minutter ad gangen og gradvist arbejde din vej. For at kontrollere, hvis du anses for overvægtige eller fede, beregne din body mass index (Se ressourcer). Hvis dit BMI er 25 eller mere, du er overvægtig.

Andre faktorer

Rygning fordobler din risiko for kræft i bugspytkirtlen, så det er vigtigt at afslutte helt. Hvis det ikke er muligt, i det mindste drastisk skære ned og bruge uanset hvad betyder nødvendigt at arbejde hen imod at holde op. Rygere konto til 25 procent af kræft i bugspytkirtlen patienter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com