Lav Protein opskrifter & nyren

09/21/2012 by admin

Hvis du lider af nyre- eller leversygdom, eller hvis din krop har usædvanligt lavt stofskifte på grund af sygdom, skal du tilpasse din kost til at sænke dit protein forbrug. Selvom nogle protein er nødvendigt at hjælpe din krop vokse og reparere sig selv, kan spiser for meget protein forårsage en ophobning af urinstof---et affaldsprodukt af proteiner--- og denne steder en byrde på dine nyrer. Ved at følge en lav-protein kost, kan du bidrage til at reducere stress på de sunde dele af dine nyrer ved at sænke mængden af urinstof, som det skal behandle. Mange af dine favorit opskrifter kan let tilpasses til at sænke mængden af protein ved blot erstatte grøntsager og korn i stedet for en del af eller alle kød i opskrifter.

Betydning

En lav-protein kost er foreslået for mennesker der lider af lever- eller nyrefunktion. Selvom et gennemsnit på 40g til 60g er protein dagligt nødvendige i kosten af de fleste enkeltpersoner, for meget protein forårsager organerne til at blive overanstrengt, som de forsøger at befri kroppen af overskydende urinstof, og for folk med lever- eller nyrefunktion, beskæftiger sig med et overskud af urinstof kan overbebyrde de raske organer. En kost af 4 til 8 procent protein er ofte anbefales til patienter med nyre, lever eller metabolisme lidelser eller sygdomme.

Lav-Protein opskrift

Lav-Protein Tyrkiet salat

I en stor skål, kombinere 1 1/2 kopper kogt kalkunbryst, uden skind og hakket, 1 kop hakkede selleri, 3 kopper af rød velsmagende æbler, hakket med huden intakt, 1/4 kop smadret pekannødder og 3 spsk mayonnaise. Rør ingredienserne godt og derefter opbevares i køleskab i en overdækket beholder.

Forberede en tranebær fransk dressing ved at kombinere gelatineret Tranebær sauce 1/2 kop og 1/8 tsk hver af paprika, tør sennep og sort peber. Brug et piskeris til at røre, og tilsæt 1 spsk eddike og 2 spsk vegetabilsk olie lidt ad gangen, vekslende mellem to og slutter med eddike.

Overvejelser

Kompensere din kost for tabet i kalorier, der kan opstå, når sænke proteinindtag. Spis mere sunde fedtstoffer, herunder flerumættede vegetabilske olier, olivenolie og mayonnaise. Spise frugter, der er blevet bevaret i tunge, sød sirup, og spise hårde slik hele dagen for at hjælpe boost kalorier uden at øge dit protein forbrug.

Sørg for at din krop får en tilstrækkelig mængde af protein. Har din læge udføre rutinemæssige blod arbejde for at kontrollere din protein og blodsukker niveau efter et par måneder på din lav-protein kost. For lidt protein i din kost kan resultere i et tab af muskel og samlede svaghed og sløvhed. Tale med en diætist om at designe en kostplan, der er rigtige for dig kroppens unikke behov.

Lav-Protein fødevarer

De fleste frugter og grøntsager er lavt proteinindhold, men der er undtagelser. Nogle ærter, bønner og stivelsesholdige grøntsager, herunder kartofler, kan være meget høj i protein og bør undgås, når du er på en lav-protein kost. Friske fødevarer er højere proteinindhold end frosne, så frosne versioner af disse fødevarer kan være en måde at inkludere dem i din kost uden at overbelaste kroppen med urinstof.

Kød er meget høj i protein, måling henne ved omkring 10g protein per ounce. En ounce af ost kan også indeholde op til 10g protein og bør betragtes som en "høj-protein" mad. Sortøjede ærter, kidneybønner og pinto bønner er alle højt i protein, der indeholder omtrent 7g 9 g protein pr. 1/4 kop servering. Pasta, ærter, sojamælk, kartofler og brød er relativt højt proteinindhold, som er hvide ris og majs. Små portioner (1/4 til 2/3 kop) af disse fødevarer har mellem 3g 7 g protein og bør spises sparsomt af dem efter en lav-protein kost.

Kosttilskud

Fordi din krop ikke kan modtage nogle af de essentielle aminosyrer, som den har brug for når du er på en lav-protein kost, tale med din diætist eller nephrologist om at tage Keto syre kosttilskud--en syntetisk essentiel aminosyre, der vil give din krop med de aminosyrer, det kræver, uden at overbelaste dine nyrer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com