Prostaglandiner effekter

10/26/2012 by admin

Prostaglandiner effekter

Prostaglandiner er produceret i kroppen ved dens celler og påvirke ethvert organsystem.De spiller en rolle i en række fysiologiske og hormonelle processer og undertiden arbejde mod hinanden for at beskytte kroppen. Prostaglandiner oprette diffuse kemiske og mekaniske aktioner i kroppen, afhængig af eksterne stimuli og deres egen biologiske cellestruktur.

Funktion

Prostaglandiner naturligt forekommende stoffer afledt af fedtsyrer og syntetiseret af celler i pattedyr kroppen. Produceret i hvert organ celle undtagen røde blodlegemer, reagere prostaglandiner på forskellige stimuli i kroppen til at virkning svar på hormoner og celler direkte i væv, hvor de er placeret. De vises i relativt små mængder og metaboliseres hurtigt i blodet.

Typer

De forskellige typer af prostaglandiner er direkte knyttet til de virkninger, de producerer i kroppen. Prostaglandin E og Prostaglandin F (pE og pF) arbejde i den kvindelige uterus at stimulere sammentrækning under fødslen. En lignende type af prostaglandin kaldet pF2 funktioner som en luteolytic – i en mand, det stimulerer dannelsen af sæd og sekretionen af testosteron. I en kvinde forårsager det dannelsen af corpus luteum, den indledende fase af i udviklingslandene embryoner. Tromboxan (pGI2) er en modificeret prostaglandin, bremsende blodkar og begynder den evne til at størkne proces. På grund af den hurtige fjernelse af prostaglandiner fra kroppen, er blodpropper afsluttet ved pF1, en anden type fedtsyre. Omvendt prostacyclin er en prostaglandin, der fungerer som en vasodilator--det udvider blodkarrene-- og hæmmer blodprop produktion.

Effekter

Prostaglandiner påvirker hvert organ i kroppen og også aktivere som en reaktion på vævsskade; som hvide blodlegemer flytte til et sted at mindske væv destruktion, producerer de disse stoffer. Prostaglandiner er direkte ansvarlige for væv betændelse, feber og smerter. Visse typer af prostaglandiner også fremme natrium fastholdelse og øge kortisol produktion i kroppen.

Fordele

Inden for kroppens hjerte system, produktionen af prostaglandiner forbedrer cirkulation og nerve funktion, øger T-celle (hvide blodlegemer) dannelse og sænker blodtrykket. Prostaglandiner også hæmme produktionen af mave syrer og fremme sekretion af slimhinden væv i mave-tarmkanalen. Inden for kvindelig reproduktion bidrage prostaglandiner til at regulere ægløsning, forårsage implantation af de befrugtede æg, opretholde drægtighedsperioden, forhindre uterus og æggestokkene infektioner og synkronisere post-partum estrus. De bruges også til behandling af ovariecyster og kronisk endometriose.

Overvejelser

NSAID (non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler) har en hæmmende effekt på prostaglandiner. Aspirin og andre smertestillende såsom ibuprofen blokerer et enzym på cellen producerer prostaglandin, dermed lindre symptomerne på smerter og feber hos en skade eller sygdom. Den uønskede blodpropper forårsaget af prostaglandiner under koronar arteriesygdom kan være faldet med indtagelse af aspirin; omvendt kan tager aspirin forårsage gastrointestinale gener ved at øge mave syrer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com