Antiepileptika bivirkninger

10/06/2012 by admin

Epilepsi er den mest udbredte af alle neurologiske lidelser, og er faktisk en samling af forskellige lidelser. Det er behandlet i en række forskellige måder, men løbende forvaltning sker med antiepileptisk medicin, som undertrykker nogle normale aktiviteter, for at reducere antallet af anfald. Antiepileptika har tendens til at have bivirkninger vedrørende depression af forskellige organ systemer.

Typer

Antiepileptika kommer i en række klasser, lægemidler inden for hver klasse har ligheder af funktion og bivirkninger. Nogle af disse omfatter hydantoiner, barbiturater og barbiturat-lignende stoffer, benzodiazepiner, succinimides og andre ikke-klassificerede stoffer.

Centralnervesystemet Depression

Mange bivirkninger involverer centralnervesystemet (CNS) depression, hvis virkninger omfatter depression, forvirring, sløvhed, apati, træthed, forstoppelse, mundtørhed, anoreksi, hjertearytmi og ændringer i blodtryk, urinretention og tab af libido. Alle antiepileptika kan forårsage disse bivirkninger, fordi deres mål er at påvirke centralnervesystemet.

Gastrointestinale Depression

Visse antiepileptika også forårsage gastrointestinale (GI) depression, som kan omfatte kvalme, opkastning, anoreksi, vægttab, GI smerter, og forstoppelse eller diarré. Den medicin oftest kendt for denne bivirkning falder ind under gruppen succinimide, samt nogle af de ikke-klassificerede stoffer.

Knoglemarv undertrykkelse

Knoglemarv undertrykkelse er en almindelig bivirkning af antiepileptika; Dette er særligt farlige, fordi knoglemarven er ansvarlig for produktion af blodlegemer og deprimerende det for langt kan være meget skadelige for kroppen. Lægemidler med hvilke knoglemarv undertrykkelse ses oftest omfatter succinimides, hydantoiner, og nogle af de ikke-klassificerede stoffer.

Afhængighed

Nogle af disse stoffer er knyttet til fysisk afhængighed og tilbagetrækning, meget beslægtet med hvad opleves med visse euforiserende stoffer eller ulovlige stoffer. Antiepileptika mere almindeligt kendt for afhængighed er benzodiazepiner og Phenobarbital.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com