Kost for galdeblæren angreb

08/15/2011 by admin

Galdeblæren er en lille orgel, der gemmer galde produceret af leveren. Dens formål er at hjælpe fordøjelsesprocessen, men galdeblæren kan fjernes. Galdeblæren problemer centrum normalt omkring dannelsen af sten, der er hærdet stykker af galde. Der er flere medvirkende faktorer til galdesten, herunder arvelighed, vægt og alder, men den vigtigste årsag er anset for at være en højt fedtindhold, høj-kolesterol kost. Galdesten kan føre til galdestensanfald, episoder af mavesmerter, kvalme og feber. Hvis du lider af galdestensanfald, er der ændringer i kost kan du mindske dem.

Fedtstoffer

Fedtstoffer og kolesterol menes at være skyldige bag dannelsen af galdesten, men forskning viser ikke alle kolesterol fører til sten. Omega-3 fedtstoffer og enkeltumættet fedt, som dem der findes i olivenolie, kan faktisk være gavnligt at forebygge galdesten. Ikke desto mindre siden spise store måltider rig på fedt kan udløse galdestensanfald, spise lettere anretninger lav i fedt og høj i naturlige vitaminer og fibre er en god måde at undgå dem.

Kaffe

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan kaffe også hjælpe med at forhindre dannelsen af galdesten, da det stimulerer galdeblæren sammentrækninger og sænker niveauet af kolesterol i galden. Advares om, at andre drikkevarer, der indeholder koffein, sodavand og te, ikke synes at provokere den samme reaktion.

Grøntsager

GallbladderAttack.Com anbefaler en kost med friske grøntsager, især økologiske grøntsager, til at hjælpe afværge galdeblæren angreb. Især nyttigt er roer, tomater, agurker, okra, hvidløg, løg, skalotteløg, selleri, avocadoer og gulerødder, samt bladgrøntsager som swiss chard og mælkebøtte greens. Sitet har en liste af grøntsager til at undgå, men med blomkål, kål og turnips gøre listen.

Kød

Fisk er ikke kun en god kilde til protein, men er også en god kilde til nyttige fedt. Fatty kød såsom svinekød bør undgås, men.

Forberedelse

Da du forsøger at undgå for meget fedt og kolesterol, især dårlige fedtstoffer, damp din mad eller koge det med vand i stedet for stegning eller ved hjælp af olie. Undgå at spise fastfood eller forarbejdede fødevarer, som de kan være en kilde til en stor del af skjulte og ikke-så-skjult fedt. Også, da overspisning og tunge måltider kan udløse galdeblæren angreb, det er tilrådeligt at spise hyppige små måltider i stedet for to eller tre store dem hver dag.

Advarsel

Hvis du har galdestensanfald, se din læge straks. Hvis en galdesten bliver indgivet i galdegang, kan det blive betændte og inficerede, som kan være en meget alvorlig tilstand. Kirurgi kan være nødvendig at slippe af med deres galdesten problem og helt stoppe galdestensanfald. Galdeblæren er ikke et afgørende organ, og galdeblæren kirurgi er almindeligt og relativt lav risiko.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com