Hvad påvirker nyrernes funktion?

11/18/2010 by admin

Hvad påvirker nyrernes funktion?

Dine nyrer er magtfulde kemiske fabrikker, der udfører livsnødvendige funktioner for din krop. De fjerne affald produkter og stoffer fra kroppen, balance af kropsvæsker, frigive hormoner, der regulerer blodtryk, producere en aktiv form af vitamin D, som fremmer stærke, sunde knogler og kontrollere produktionen af røde blodlegemer. Nyrerne udføre disse funktioner ved filtrering og returnere til blodbanen omkring 200 quarts af væske hver 24 timer.

Nyresvigt

Nyresvigt er en tilstand karakteriseret ved tab af nyrerne filtrering funktion. Denne fejl kan ske pludseligt på grund af skade, gift eller infektion, men det kan også ske gradvist over mange år eller årtier på grund af sygdom.

Hypertension

Hypertension er meget alvorlig tilstand, som direkte påvirker nyrerne. Nyrefunktionen er nedbrudt fordi højt blodtryk skader de små blodkar i nyrerne.

Diabetes

For meget glukose i blodet kan forgifte nyrerne, forårsager dem til at miste deres filtrering evne. Diabetes forhindrer kroppen fra nedbryde og bruge denne type af sukker, hvilket resulterer i en farlig ophobning af glukose.

Glomerulær sygdomme

Flere sygdom er generelt kategoriseret som glomerulær sygdom. Disse sygdomme påvirker de små blodkar (glomeruli) af nyrerne. Når disse blodkar er ødelagt, ikke kan nyrerne fungere korrekt. To tegn på glomerulær sygdom er for meget protein i urinen (proteinuri) og blod i urinen (hæmaturi).

Arvelighed

Nogle årsager til nedsat nyrefunktion er arvelige. Polycystisk nyresygdom (PKD) er en genetisk sygdom hvor cyster vokse i nyrerne. Til sidst, erstatte cyster massen af nyrerne. Dette fører til nedsat nyrefunktion og eventuel nyresvigt.

Traume & medicin

Må ikke overse traumer som en årsag til nedsat nyrefunktion. En ulykke, et slag mod maven og endda et alvorlig fald kan skade nyrer evnen til at filtrere affald.

Fælles over-the-counter medicin kan være farlig for nyrerne. I store doser skader acetaminophen, en større komponent af populære smertestillende medicin, nyrerne.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com