Ernæring til bekæmpelse af osteoporose

07/12/2013 by admin

Aging og andre faktorer kan forårsage vores knoglerne mister kalcium. Dette tab kan forårsage osteoporose, en tilstand, hvor knoglerne svækkes og knækker let, og strukturer såsom rygsøjlen begynde at bryde sammen. Over tid kan der opstå komplikationer, herunder nerveskader. Osteoporose er meget bedre behandlet gennem forebyggelse end gennem kur, og den bedste forebyggelse er ofte gennem omhyggelig ernæring.

Tilføj Calcium

Den bedste måde at afværge problemer af osteoporose er at få masser af calcium. Heldigvis, mange af de bedste kilder til calcium er stærkt anbefales til en ideel kost. Mørkegrønne grøntsager er en kilde; kigge efter grønkål, broccoli og et udvalg af asiatiske og europæiske hvidkål og greens. Tørrede bønner er gode valg. Ved at spise disse i kombination med en bred vifte af andre farvede grøntsager, leverer du din krop med calcium det behov.

Mejeriprodukter er en anden kilde til calcium. Mælk, yoghurt og ost er høj i calcium og D-vitamin, som hjælper kroppen absorbere calcium. Hvis du ikke bruger mejeriprodukter, dobbelt op på de vegetabilske kilder.

En sidste metode til at øge calcium er gennem kosttilskud. Finde et supplement i en formular, der kan bruges af kroppen: østers shell calcium er ofte anbefales. Spørg din læge til en anbefalede supplement, og hvis du skal tage ekstra C-vitamin eller D for at få mest udbytte af calcium.

Undgå oxalsyre

Nogle fødevarer kan hæmme optagelsen af calcium. Mens de fleste er en del af en sund kost, for meget kan udgøre et problem.

Oxalsyre er en primær årsag til nedsat calcium absorption. Oxalsyre er en sur syre fundet i nogle grøntsager, såsom spinat, chard, skovsyre, rabarber og persille. Selv gulerødder har en relativt høj oxalsyre count. Ikke undgå dem helt---bare Overbelast ikke på dem, især i kombination med calcium-rige fødevarer.

Andre Absorption blokkere

Højt indhold af fytater, der findes i tørrede bælgfrugter som pinto bønner og ærter, kan blokere kroppen fra absorbere calcium. Den gode nyhed er, at optællingen fytat i disse kan reduceres gennem iblødsætning og madlavning bønner i ny, frisk vand. Hvis du ikke kan suge, skyl og kog bønner i nyt vand.

I sjældne tilfælde kan en ubalance af for meget protein eller fiber reducere calcium absorption. I en afbalanceret kost er der sjældent en grund til bekymring. Hvis du har været placeret på en høj-protein eller høj-fiber kost til at behandle en medicinsk tilstand, Spørg din læge om at opretholde calcium niveauer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com