Kirurgisk implanteret medicinsk enhed for kroniske rygsmerter

04/04/2011 by admin

Kirurgisk implanteret medicinsk enhed for kroniske rygsmerter

Ifølge Mayo Clinic, vil de fleste mennesker lider rygsmerter på et tidspunkt i deres liv. For de fleste, kan enkle behandlinger hjælpe med at reducere mængden tid smerten fortsætter og selv sværhedsgraden. Men for nogle, rygsmerter bliver en nagende spørgsmål, som kræver en mere aggressive linje af behandlingen. Dette kan lejlighedsvis omfatte implanteret udstyr til smertebehandling.

Typer

Rygsmerter ser forskellige fra person til person. Dog en ting forbliver den samme: en form for behandling er normalt nødvendige for at mindske alvorlige smerter niveauer. For nogle er kirurgi en mulighed at overveje. Implanterede enheder kan bruges til at hjælpe med at bekæmpe smerter. I dag, er der to vigtigste enheder: rygmarven stimulator og Intratekal drug delivery system, også kendt som en morfin pumpe.

Rygmarven Stimulator

En rygmarv stimulator er en indopereret enhed, der kan bruges til dem, der lider af alvorlige eller kroniske rygsmerter. Til at begynde med er en midlertidig ordning brugt. En ledning er forbundet til rygmarven og til et eksternt batteri til at finde, hvis det er den rigtige vej at gå. Hvis dette lykkes, udføres den permanent kirurgi. En bly ledning er omhyggeligt gevind og forbundet til rygmarven på niveauet af smerte. Wiren er derefter forbundet til et lille batteri, der er implanteret i en aftalt holdning. Det er designet til at udsende elektriske impulser til at hjælpe med at blokere hjernen modtager smerte signaler.

Mulige bivirkninger

Implanterer rygmarven stimulator er en invasiv kirurgi, hvilket kan føre til bivirkninger. Disse kan omfatte, men er ikke begrænset til hævelse, blå mærker, blødning eller hovedpine. Der kan også være vedvarende smerter i stedet for kirurgi, et stød eller chokerende fornemmelse eller, sjældent, fjernelse af rygmarv stimulator. Det er muligt, men yderst usandsynligt, at operationen kan føre til invaliditet eller dødsfald.

Intratekal Drug Delivery pumpe

En anden indopereret enhed for smerter kaldes en Intratekal drug delivery pumpe eller morfin pumpe. Denne enhed, som den spinal stimulator, har en forsøgsperiode at opdage, hvis denne indstilling er den bedste form for smertebehandling. Et skud af medicin er udgivet i spinalvæsken, som løber omkring rygsøjlen, at opdage effektivitet. Den permanente kirurgi indebærer et kateter gevind i spinalvæsken. Kateteret er derefter forbundet til en pumpe, der er implanteret lige under huden, typisk i maven eller i den meget lave del af ryggen. Pumpen er fyldt med medicin for at hjælpe med at skære ned på oral medicin og give bedre smertebehandling uden stærke bivirkninger. Pumpen skal genfyldes hver to til tre måneder af en læge.

Mulige bivirkninger

Ligesom enhver operation er der iboende risici. Disse kan omfatte blå mærker, blødning eller infektion. Unik til morfin-pumpe, nogle bivirkninger kan omfatte spinal væske lækage fører til svær hovedpine, lammelse eller fejlfunktion med pumpen. Nogle komplikationer kan kræve yderligere kirurgi eller anden behandling fra en læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com