Sådan Care for en elsket med emfysem

12/07/2010 by admin

Sådan Care for en elsket med emfysem

Caring nemlig en elsket med emfysem er et stort engagement. Udover den indsats, der kræves for at personen føler sig bedre, skal du også tage i betragtning medicinske problemstillinger og dit eget liv spørgsmål. Det er dog muligt at pleje for nogen på en måde, der forbedrer sit liv uden at helt forstyrre din egen.

Instruktioner

• Forståelse. Hvis din elskede er i begyndelsen faser af emfysem, kan symptomerne stadig være lys nok, at du ikke kan opfatte dem ved første øjekast. Men din elskede vil sandsynligvis være svag og har problemer med vejrtrækningen efter anstrengende aktiviteter, så holde det i tankerne, når de foretager planer.

• Fremme anden person at holde aktiv. Gå en kort tur eller give en måde at udøve derhjemme. Hos ældre patienter, kan dette være så simpelt som strækker benene eller flytte fra rum til rum.

• Tilbud om at overtage hverdagens opgaver, der kan være overvældende for dem med en respiratorisk sygdom. Dette kan være alt fra gåture med hunden at shopping for dagligvarer. Hvis personen har en græsplæne, overtage klipning det, eller tilbyde at hjælpe med i haven. Snarere end at gøre alt for anden personen, skal du blot tilbyde din hjælp. Denne måde, din elskede stadig har mulighed for at være aktiv ved at udføre disse aktiviteter, som ikke er alt for anstrengende.

• Være støttende og positiv. Mens der er ingen kur mod emfysem, er der forskellige behandlinger, der kan forbedre livskvaliteten for patienten. Hvis din elskede er modløse, tilbyde valgmuligheder og skubbe ham til at prøve nye ting, der kan bidrage til at gøre sin hverdag nemmere.

• Overveje at hospice pleje for avancerede tilfælde hvor sygdommen er i de senere faser og der er lidt du kan gøre uden medicinsk ekspertviden. Nogle mennesker foretrækker at ansætte en fuldtidsansat sygeplejerske, mens andre søger bistået levende faciliteter, der accepterer patienter på en fuldtidsansat levende grundlag. Den anden mulighed er bedst, hvis du ikke har penge til at betale for en sygeplejerske (forsikringen kan dække hospice pleje), eller hvis din elskede kræver mere pleje end kan leveres i hjemmet.

Tips & advarsler

  • Pas på dig selv. Pårørende sætte undertiden så meget ind i pleje af en elsket en, at de glemmer sig selv. Ikke alene har du brug at være i stor sundhed at kunne hjælpe, men du skal også være følelsesmæssigt stabil til at yde støtte.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com