Kan rhabdomyolyse blive helbredt?

03/22/2014 by admin

Rhabdomyolyse er en tilstand, hvor muskelvæv begynder at bryde ned, frigive en stor mængde af protein ind i blodbanen. Dette protein kan være for meget for nyrerne til at håndtere, og kan få dem til at mislykkes. Urin og blodprøver kan bruges til at afgøre, om du har rhabdomyolyse; din læge kan behandle eller helbrede tilstanden, afhængigt af dens årsag.

Symptomer

Symptomer af rhabdomyolyse omfatter muskelproblemer og mørk urin; muskler kan blive svage, stive, ømme, bud eller træthed hurtigere end normalt.

Skade relateret rhabdomyolyse

Den mest almindelige årsag til rhabdomyolyse er muskel skade, især crash skader og overanstrengelse. Denne form for tilstand kan blive helbredt ved at reparere skader på for beskadiget muskler.

Narkotikarelaterede rhabdomyolyse

Nogle af de lægemidler ordineret til lavere høj kolesterol kan forårsage muskelskader og rhabdomyolyse. Ulovlig narkotika som kokain, heroin og amfetamin kan også forårsage betingelsen, som kan alkoholmisbrug.

Nedarvede rhabdomyolyse

Nogle mennesker arver rhabdomyolyse og har episoder af det i hele deres levetid, normalt efter øve sig selv eller lider en virusinfektion.

Behandling

Hvis en sag eller opblussen af rhabdomyolyse bliver svær nok, kan behandling omfatte intravenøs væske for at skylle nyrerne.

Forebyggelse/løsning

Rhabdomyolyse kan forebygges i nogle mennesker ved at undgå ulovlig narkotika- og alkoholmisbrug. Alle kan hjælpe til at forhindre forekomst af rhabdomyolyse, selv dem, der har arvet betingelsen, som udøver regelmæssigt og ikke presser alt for hårdt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com