Sundhedsrisiciene ved rygning cigaretter når du er en teenager

07/17/2011 by admin

Sundhedsrisiciene ved rygning cigaretter når du er en teenager

Selvom antallet af unge rygere er faldende, er sandheden, at mere end 25 procent, eller 71 millioner amerikanske teenagere røg cigaretter. Teenagere kan begynde rygning, fordi deres venner eller familiemedlemmer røg, og fordi de påvirkes af reklamer, film og tv. Trods de meget omtalte sundhedsrisici af cigaretter og forbud mod rygning i de fleste offentlige steder, siger omkring 3.500 personer i alderen under 18 år prøve rygning for første gang hver dag, American Cancer Society.

General sundhed

Hvis du er en teenager, der ryger, er dit generelle helbred tilbøjelige til at være fattigere end dine kolleger ikke-rygere. Rygning forårsager hoste, overdreven slim, reduceret lungefunktion, åndenød, dårligt blodomløb og hurtig hjertebanken, som tilsammen fører til nedsat kondition. Teenage rygere er usandsynligt, at være så aktiv eller udføre såvel på sport som teenage ikke-rygere. Desuden forstyrrer rygning kollagen syntese, bremse den hastighed på hvilken sport skader såsom skadede ledbånd kan helbrede.

Dårlig hud, ånde og tænder

Ryge begrænser blodkar, fratage huden af vitale ilt og næringsstoffer. Dette kan resultere i en bleg, usund udseende og den tidlige udvikling af rynker. Rygere kan også være mere tilbøjelige til at udvikle psoriasis, siger TeensHealth. Gule tænder og konstant dårlig ånde – kendt som dårlig ånde-er andre følger af rygning.

Modtagelighed for sygdom

Rygere er mere modtagelige for forkølelse, influenza, hovedpine og respiratoriske infektioner såsom bronkitis og lungebetændelse end ikke-rygere. Mennesker med astma oplever deres tilstand forværres, hvis de ryger eller udsættes for passiv rygning. Teenagere, der ryger i stedet for at spise er mere modtagelige for infektion, fordi de mangler næringsstoffer nødvendigt at holde sig sund og forebygge sygdom.

Nikotinafhængighed

Jo yngre du er når du begynder at ryge, jo mere sandsynligt vil du blive afhængige af nikotin og fortsætte med at ryge i voksenalderen. Ca. 75 procent af high school rygere er stand til at afslutte selvom de prøver. Næsten 90 procent af voksne rygere begyndte rygning på 19 år eller yngre, siger American Cancer Society. Teenagere, der ikke stopper rygning kan forvente de samme langsigtede sundhedsvirkninger som voksne rygere.

Langsigtede sundhedsmæssige risici

Teenagere, der fortsætter med at ryge er en øget risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde, emfysem, kræft – herunder lunge, hals, blære og mavekræft – osteoporose, fertilitetsproblemer, tandkødssygdomme, tandtab, makuladegeneration og høreproblemer, forårsaget af giftstoffer i cigaretter. Rygning kan skære dit korte liv af mindst 10 år, siger TeensHealth. Cirka en tredjedel af teenage rygere vil dø for tidligt på grund af rygning, ifølge American Cancer Society.

Brug af narkotika

Teenage rygere er otte gange mere tilbøjelige til at bruge marihuana end ikke-rygere og 22 gange mere sandsynligt for at prøve kokain, siger Verdenssundhedsorganisationen. De er også tre gange mere tilbøjelige til at bruge alkohol end ikke-rygere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com