Holistisk Foods til at sænke kolesterol

09/27/2012 by admin

En holistisk kost for at reducere kolesterol bør overveje, hvordan alle aspekter af kosten arbejder sammen om at reducere kolesterol-niveau. Denne type kost bør begrænse fødevarer, der bidrager til kolesterol samtidig øge dem, der er kendt for at reducere den samlede kolesterol. Ud over total kolesterolniveauer, bør fødevarer vælges som øger det gode kolesterol samtidig reducere dårlige kolesterol.

Kolesterol

Kolesterol er et fedtstof, der ikke er vandopløselige. Den eneste måde kan absorberes kolesterol er, hvis det er bundlet med proteiner. Dette udgør en lipoprotein, der transporterer det gennem kroppen. Low density lipoproteiner (disse) udføre kolesterol gennem blodkarrene. Over tid hober overskydende kolesterol sig op i fartøj vægge, oprettelse af inflammation og plak, der bidrager til åreforkalkning. High density lipoprotein (HDL) er det "gode kolesterol" fordi HDLs tillægger overskydende kolesterol i blodet og bære det til leveren til bortskaffelse.

Fødevarer til grænsen

Det første skridt i en holistisk kost for at reducere kolesterol er at skære ned på mættede og transfedtsyrer. Mættet fedt findes primært i kød og mejeriprodukter, og hæve total kolesterol og LDL-niveauet. Transfedtsyrer skade systemet to gange. De rejser de dårlige LDLs og lavere god HDLs. Trans fedt findes i produkter, der indeholder "delvist hærdet olie" i deres ingredienser. Fødevarer, der er høj i kolesterol — indmad, æggeblommer og sødmælk — bør begrænses eller elimineret.

Fødevarer, der indeholder en masse af forarbejdede sukker kan bidrage til højere niveauer af LDL. Simple sukkerarter, som dem der findes i slik, hvidt brød og andre kulhydrater, hæve hurtigt niveauet af blodsukker (glukose). Dette stimulerer frigivelsen af insulin til at beskæftige sig med glucose niveauer.

Fødevarer for at øge

Nogle generelle kategorier af fødevarer — frugt, grøntsager, fuldkorn, reducere kolesterol. Men der er bestemte fødevarer og næringsstoffer, der er kendt for at spille en stor rolle i at holde kolesteroltal under kontrol: phytosteroler, opløselige fibre, omega-3 fedtsyrer, olivenolie og niacin.

Phytosteroler

Phytosteroler, også kaldet plantesteroler, fordi de forekommer naturligt i planter, har vist sig at sænke kolesterolindholdet i blodet. Fødevarer, der indeholder de højeste mængder af phytosteroler omfatter risklid, majs, hvedekim, hør frø, sojabønner, nødder (jordnødder, cashewnødder, mandler), ærter og kidneybønner.

Opløselige fibre

Spise 10-gram eller mere opløselige fiber har om dagen vist at mindske total kolesterol og LDL-niveauet. To væsentlige kilder til opløselige fibre er havregryn (eller havreklid) og hørfrø. Det kan også findes i bønner, æbler, pærer og svesker.

Omega-3 fedtsyrer

Omega-3 fedtsyrer kaldes essentielle fedtsyrer, fordi de er nødvendige for at opretholde sundhed; dog er de ikke produceres af kroppen. Omega-3 fedtsyrer reducerer kolesterol og blodtryk. Gode kilder er fisk og møtrik olie. American Heart Association anbefaler spiser mindst to portioner af fisk om ugen, som laks, tun og sardiner. Mens valnødder, og jordnødder er høj i omega-3 fedtsyrer, er de også høj i kalorier, så dele bør begrænses til en håndfuld om dagen (ca. 1,5-ounce).

Olivenolie og Niacin

Blanding af antioxidanter i olivenolie reducerer LDL niveauer samtidigt med at indlevering den gode HDL på samme niveau. Food and Drug Administration anbefaler 2 spsk oliven olie om dagen. Niacin er en af de B-vitaminer findes i beriget brød, fisk, nødder, æg, mejeriprodukter, fjerkræ og magert kød. Niacin hjælper med at sænke kolesterol ved at øge HDL niveauer i blodet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com