CDC tuberkulose oplysninger

03/22/2011 by admin

CDC tuberkulose oplysninger

Tuberkulose er en smitsom respiratorisk sygdom forårsaget af Mycobacterium tuberkulose. I nogle tilfælde kan TB angriber nyrerne, rygsøjlen og hjernen. Det er spredt af nysen, hoste eller endda tale. Hvis tuberkulose er venstre ubehandlet, kan det være fatalt.

Latent tuberkulose

Latent, eller inaktive, TB er ikke smitsom, og patienten ikke føler sig syg. Latent tuberkulose kan imidlertid blive aktiv. Infektion kan påvises gennem blod eller hud test.

Aktiv TB

I tilfælde af aktiv TB, immunforsvaret er ikke i stand til at kontrollere væksten af bakterier, og patienten er i stand til at sprede det til andre.

Symptomer

Symptomer på tuberkulose er magen til dem af andre luftvejssygdomme, herunder en langsigtet hoste, smerter i brystet og blod i spyt. Andre symptomer er vægttab, svaghed, kuldegysninger, feber og nat svedeture.

Behandling

Behandling for tuberkulose er afhængig af hvilken form af sygdommen er til stede. Latent tuberkulosepatienter anbefales en ni måneders cyklus af isoniazid. For patienter, der er immunkompromitterede, kan cyklussen ordineres længere. Antibiotika er taget i op til 12 måneder af patienter med aktiv TB.

Vaccination

Eftersom tuberkulose er ualmindeligt i USA, gennemført vaccination sjældent. Vaccination gives dog til spædbørn i udviklingslandene. Bacille Calmette Guérin gives til rejsende til lande, hvor tuberkulose er mere udbredt. Vaccination kan give et positivt testresultat for tuberkulose, men dette er på grund af immunsystemet udvikler antistoffer mod bakterier.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com