Forskel mellem den mandlige & kvindelige blære

04/01/2011 by admin

Alle ved, at mænd og kvinder er forskellige "dernede." Selv om denne mest almindeligt refererer træk i reproduktiv strukturer, henviser det også til forskelle mellem mandlige og kvindelige blæren.

Formål

I både hanner og hunner, formålet med blæren er identiske: til at holde og derefter ekskludere flydende affald i form af urin. Der er ingen forskel i hvordan blæren forbinder til nyrerne til dette formål, og da der er ingen forskel i funktion, der virkelig er ikke en forskel i blæren størrelse.

Beliggenhed

Forskelle i mandlige og kvindelige reproduktive organer tvinge blære til at sidde i forskellige positioner i begge køn. Blæren hviler på bækkenbunden i begge køn. Hos kvinder, men blæren ligger bag livmoderen og de fleste af urinrøret er faktisk indbygget i toppen af skeden.

Urinrøret

Den væsentligste forskel mellem mandlige og kvindelige blæren er i længden af urinrøret, røret, der bærer urin fra kroppen fra blæren. Hos kvinder er urinrøret kun i et afsnit, som er meget kort (ca. 1,5 inches). Det strækker sig kun gennem halsen af blæren, interne og eksterne sphincters og urogenital mellemgulvet. Hos mænd, urinrøret er i 3 sektioner og er meget længere end den kvindelige version på ca 8 inches. Det rejser gennem næsegrus, interne og eksterne sphincters, urogenitale membran, cowper's glad, og hele længden af penis.

Reproduktion

Hos kvinder, er blæren og urinrøret ikke forbundet til reproduktive funktion. Hos mænd, urinrøret serverer dobbelt told og bærer sædvæsken samt urin. Dette er grunden til, at mænd kan finde det svært at tisse umiddelbart efter at have samleje. Desuden, fordi blæren, urinrøret, og prostata er alle forbundet, hyppig vandladning er en af de primære indikationer af prostata sygdom hos mænd.

Infektioner

Ifølge Mayo Clinic, i kvinder længden af urinvejene og den korte afstand mellem urinrørets åbning og anus betyder, at er der mindre af en afstand for bakterier og andre patogener til at rejse inden den når blæren. Dette kan være en af de medvirkende faktorer til den høje sats af urinvejsinfektioner hos kvinder, i forhold til mænd. Både hanner og hunner kan tage antibiotika, når en urinvejsinfektion opstår.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com