Førerhunde og medicinske tilstande

04/30/2010 by admin

Førerhunde og medicinske tilstande

Ifølge amerikanerne med Disabilities Act, er service hunde beskrevet som "en førerhund, signal hund eller andre dyr individuelt uddannet til at yde bistand til en person med et handicap." Handicappet behøver ikke at være synlig, som er blinde eller kørestol-bundet. I virkeligheden, kan en servicehund hjælpe med at behandle mange uventede sygdomstilstande samt forbedre en handicappet uafhængighed og syn på livet.

Synsnedsættelse

En af de tidligste skriftlige omtaler af hunde fører den blinde og svagsynede er i en episk digt skrevet af Elizabeth Barrett Browning offentliggjort i 1856 kaldet "Aurora", hvori hun hævder, "blinde mand gåture, hvor hunden trækker / og så svarede jeg." Henvisningen indebærer en fælles viden om førerhunde siden længe før Brownings tid. Folk har været uddannelse hunde til at føre deres menneskelige kammerater gennem travle gader, universiteter og arbejdspladser til at føre en aktiv tilværelse siden mindst 19, hvis ikke før.

Paraplegi og Quadriplegia

Dem med paraplegi og quadriplegia bruger ofte service hunde til at hjælpe med dagligdags aktiviteter. At få sokker ud af en skuffe, åbne en dør og picking up en faldt indkøbsliste er alle udfordringer, som en person med disse funktionsnedsættelser ikke kan udføre på hans egen. En servicehund giver mulighed for at udføre daglige opgaver uden konstant bistand fra et andet menneske.

Epilepsi

Epilepsi er en sygdom i hjernen, der forårsager anfald. Service hunde kan være til stor hjælp, da nogle hunde kan advare deres menneskelige kammerater inden fremkomsten af en beslaglæggelse. Denne evne er sjældne, men kan være afgørende for at forhindre skade, som anfald gøre en person ude af stand til at styre krop bevægelse. De fleste førerhunde for epileptikere er hjælpe under og efter en beslaglæggelse af bo hos personen, der under den beslaglæggelse eller hente medicin og/eller bistand bagefter.

PTSD

PTSD, eller post-traumatisk stress disorder, er en psykologisk reaktion på farlige situationer, som krig. Mange veteraner er vendt tilbage fra krigen til at opleve mareridt, personlighedsændringer, vrede spørgsmål og endda voldelige tendenser til kære. PTDS patienter anvender service hunde til at bistå dem i en række forskellige måder. En servicehund vil hjælpe sin person finde og husk at tage medicin, vække ham fra mareridt, berolige ham, når hans vrede bliver truende og hjælpe ham fysisk, hvis han har symptomer som svimmelhed eller forvirring.

Autisme

Autismespektrumforstyrrelser er en hjernesygdom, som hindrer verbale udvikling og sociale færdigheder. Børn med autisme ikke kan ofte har store meltdowns over de mindste ændringer i rutinemæssige, håndtere sociale udflugter eller situationer og ender lever meget struktureret, beskyttet liv. Førerhunde for autistiske børn har vist sig at hjælpe med at engagere barnet socialt mens lempelse hendes frygt for uforudsigelige hændelser og ændre. Børn har også været kendt for at vise følelser og empati mere let når du arbejder med en servicehund, som er en vending fra typiske autistiske adfærd.

Andre psykiatriske lidelser

Service hunde også hjælpe folk der lider af bipolar og angst lidelser og depression. Mens de opgaver, hunden vil udføre at hjælpe sin handleren vil variere meget fra person til person---lige fra at bringe medicin at vågne en bedøvet handler om morgenen---der er løfte at sådan bindinger vil hjælpe personen reintegrere som funktionelle medlem af samfundet gennem støtten en servicehund kan give.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com