Jern berigede fødevarer

04/14/2011 by admin

Jern er blot en af de mange mineraler, som er afgørende for at opretholde en sund livsstil. Jern er ansvarlig for transport af ilt i hele blodbanen og sikre, at alle de knogler og muskler får ilt de har brug for. Mangel på jern kan forårsage træthed, og denne mangel der forårsager kroppens immunsystem til at fungere dårligt.

Det er derfor vigtigt at sørge for, at en ordentlig kost indeholder fødevarer rige på jernindhold. Heldigvis er det meget nemt at opretholde et godt afrundet kost, der er fuld af sort, mens du stadig få din daglige behov for jern.

Definition

Kontroller, at du er klar på forskellen mellem fødevarer rige med jern og jern-berigede fødevarer. Jern-berigede fødevarer har haft jern føjet til dem under raffinement proces, hvilket gør dem mere rig på jern, end de oprindeligt-- og naturligt--var. Derfor, fødevarer, som du mener kan være højest i jern ikke kan være, takket være jern tilsætningsstoffer.

I nogle fødevarer som brød, mel og pasta, de fleste af jern i dem er blevet tilføjet af befæstning proces. Dette er nødvendigt, fordi meget af den naturlige jernindhold går tabt, når fødevarer går gennem den omfattende proces for at ændre dem fra deres rå i deres endelige form.

Fastlæggelse af god jernindhold

Kigge efter sunde fødevarer, ikke bare fødevarer med højt jernindhold. Sammenlign jernindhold med procentdele af andre ting, såsom sukker og fedt. En af de mest utroligt "gode" kilder til befæstede jern er korn. Mens korn kan være høj i befæstede jern, er ofte de også meget høj i sukker. Dette modvirker fordelene af jern, og du er bedre tjent med at kigge andre steder.

Ikke-berigede kilder og hvad de betyder

Kende forskel. Naturligt er forekommende kilder til jern i fødevarer, der ikke går gennem en omfattende forberedelse proces, hvor de mister meget af deres jern. Fødevarer, der er naturligt højt jern omfatter skaldyr (især muslinger, tun og rejer), kylling (kyllingelever) og rødt kød. Nogle grønne er også naturligt højt jernindhold, collard greens, majroer og grønkål.

Absorption

Sørg for at du får mest muligt ud af din jern-berigede fødevarer. Fødevarer er beriget med dette nødvendigt mineral, fordi det er en afgørende del af en kost, men der er andre fødevarer, der bør altid gå sammen med jern-berigede fødevarer for at sikre, at du ikke kun få dit daglige indtag, men det er korrekt at blive absorberet i kroppen. Mineraler i jern-berigede fødevarer kan være notorisk svært at absorbere ind i systemet, men at øge C-vitamin indhold i din kost kan hjælpe kroppen får mest muligt ud af disse berigede fødevarer. Fødevarer med højt C-vitamin omfatter appelsiner, grapefrugter, jordbær, Kiwifrugter, cantaloupe og tomater.

På den anden side kan høj indtagelse niveauer af visse fødevarer - som kaffe, te og mælk--blokere jernoptagelsen.

Fælles berigede fødevarer

Check etiketter Når du køber nogen af fødevarer, der er almindeligt beriget med jern. Disse omfatter pasta, brød og korn. Mange korn kan annoncere, at de indeholder op til 30 procent af USDAS daglige anbefalede niveauer af jern.

Farer

Sørg for at du ikke overdrive det. For meget jern i systemet kan være mere farligt end ikke nok. Overskydende jern ophobes i leveren og kan materialisere sig som irritabilitet, træthed og smerter-- men ofte symptomerne ikke forekomme indtil der er permanente skader på væv.

Jern-berigede fødevarer kan tilføje til denne risiko, hvis de indtages regelmæssigt i store mængder. Sammen med vitaminer, kan disse såkaldt sunde fødevarer udsætte mennesker for uforudsete sundhedsrisici. Derfor er det altid vigtigt at sørge for, at forbruget af jern-berigede fødevarer opbevares på et sikkert niveau.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com