Primær biliær cirrhose behandling

04/11/2011 by admin

Primær biliær cirrhose (PBC) er en kronisk sygdom, der ødelægger leveren. Lever producere galde, som derefter afløb i kanalerne og rejser til tarmene. Sommetider, bliver kanalerne betændt eller irriteret. Som betændelse forværres, PBC nedbryder galdegangene og erstatter dem med arvæv. Det er anset for at være en autoimmun sygdom, forårsager kroppen til at angribe sine egne celler. Svaret kan være på grund af noget i miljøet, en bakterie eller virus eller en genetisk årsag.

Medicin

PBC kan være livstruende, men mange mennesker med det levende produktiv og aktivt liv. Nogle mennesker kan ikke have nogen symptomer og kan ikke vise symptomer for kommende år. Det eneste stof, der er godkendt af den amerikanske Food and Drug Administration til at behandle PBC kaldes ursodeoxycholic syre. Denne galde salt kan bremse den sygdomsprogression. Mens det ikke helbrede sygdommen, mindsker medicinen de lever enzymer, der er normalt forhøjet i PBC, sinker progression og øger chancerne for overlevelse. De fleste mennesker tåle medicinen, men nogle kan opleve bivirkninger. Der er andre medikamenter, at hjælpe med symptomer på PBC herunder diphenhydramin, colestyramin og rifampin. De bidrage til at afhjælpe nogle af kløe forbundet med sygdommen. D-vitamin, calcium og andre kosttilskud kan også hjælpe med osteoporose, som ofte er forårsaget af PBC.

Transplantation

Hvis medicin ikke virker til at behandle PBS og svær leversvigt begynder, skal du muligvis have en transplantation. Det kan udvide eller forbedre din livskvalitet. Kandidater har brug at komme på listen transplantation og vente på en kamp. Det kan tage et år eller længere for et orgel bliver tilgængelige. Nogle sygehuse har også en levende donor transplant program for en kortere ventetid. De tegn på at en person kan have brug for en transplantation omfatter en ophobning af væske i maven, gastrointestinal blødning, svær svaghed, gulsot, svær kløe og tab af muskelmasse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com