Hvad er virkningerne af gasser fra vulkaner på mennesker?

05/28/2011 by admin

Hvad er virkningerne af gasser fra vulkaner på mennesker?

Vulkaner er en awesome og destruktive kraft på planeten. De kan blæse snavs og aske i miles, send strømme af smeltet lava ned deres skråninger, opløsning alt på sin vej og kan ændre landskabet for deres omgivelser permanent. Blandt de mindre oplagte effekter en vulkan kan have på mennesker i nærheden, er de gasser, der er emitteret under et udbrud.

Kuldioxid

Kuldioxid indeholdt i magma inde i vulkanen er udledt i atmosfæren, når lava kommer op til overfladen. Gas undslipper i luften og kan føre til dødbringende konsekvenser. Det meste af tiden er kuldioxid ikke koncentreret nok i et område til at forårsage død. Dieng Plateau i Java, Indonesien, dræbt af kuldioxid fra et udbrud i 1979 på mindst 149 mennesker. Indånde kuldioxid kvæler offer og kan føre til døden i et par minutter.

Svovldioxid

Svovldioxid er en fælles gas emission fra en vulkan. I modsætning til kuldioxid farveløs, lugtfri denne gas forårsager en tyk tåge i luften og har en skarp lugt ofte sammenlignet med rådne æg. Gassen kan forårsage en brændende fornemmelse på øjne, irritere slimhinder og irriterer huden. Svovldioxid kan forårsage øvre luftveje og bronchiale problemer i dem, der inhalerer for meget af det.

Vulkanske Smog

Vulkanske smog, ofte omtalt som "vog," er resultatet af store mængder af svovldioxid i atmosfæren fra et udbrud. Svovldioxid reagerer kemisk med sollys, ilt, støv og vand til at danne smog. Dette kan forårsage dårlig luftkvalitet og diset betingelser, men også gør for meget attraktive solnedgangen eller solopgange, såsom dem, der normalt ses ud for kysten af den store ø Hawaii når Kilauea udbrud.

Svovlbrinte

Svovlbrinte er en farveløs, brandfarlig gas i vulkanudbrud. Den stærkt lugtende gas er sammenlignes med kloak gas. Det kan forårsage øvre respiratory irritation og kan forårsage lungeødem med langvarig eksponering. Symptomer på overdreven indånding af hydrogensulfid omfatter svimmelhed, ophidselse, svimlende, hovedpine, diarré og potentielt bronkitis og lungebetændelse, ifølge US Geological Survey.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com