Om Crohns sygdom hos børn

05/12/2010 by admin

Crohns sygdom er en kronisk sygdom i fordøjelseskanalen. Det begynder primært i voksne under deres 20s og 30s, men ca. 30 procent af dem, der har betingelsen indgået det inden 20 år. Crohns sygdom hos børn har en anden virkning end til voksne. Lære mere om sygdommen kan hjælpe dig med at mærke sine symptomer i dig selv eller dine børn.

Oversigt

Crohns sygdom påvirker fordøjelsessystemet, primært tarme. Betingelsen er normalt kronisk, betyder en person, der kontrakter lidelsen har det for livet. Crohns sygdom kan være ansvarlig for betændelse i tarmen, som kan bidrage til sår eller unormal blødning i maven eller tarmene. Forskellige tilfælde af sygdommen betegnes af området i fordøjelseskanalen, som de irriterer. Symptomer på Crohns sygdom kan komme og gå hele en persons liv, og der er ingen måde at bestemme, hvis eller når tegnene vises igen.

Årsager

Den nøjagtige årsag til Crohns sygdom er ukendt, men forskning har ført til mange kvalificerede gæt på hvordan lidelsen er indgået. Stærkt menes det, at betingelsen er forårsaget som følge af et immunsystem unormal reaktion på en infektion. Undersøgelser er løbende om, hvorvidt risikoen i fik Crohns sygdom øges af arvelige faktorer.

Symptomer

Der er mange forskellige symptomer på Crohns sygdom hos børn, hvoraf nogle er specifikke for området i fordøjelsessystemet, der er ramt og hvor alvorlig tilstanden er i personens krop. Nogle fælles tegn omfatte vandig diarré, blodig afføring, mavesmerter og kramper og rektal smerte. Disse symptomer kan gå i remission på ethvert tidspunkt, og kan vende tilbage uden advarsel.

Komplikationer

Flere komplikationer kan opstå i dem, der lider af Crohns sygdom. Børn kan blive underernæret, på grund af nedsat appetit og kroppens evne til at korrekt optage næringsstoffer fra fødevarer. Anæmi kan også opstå på grund af blødningen og jern ikke at være tilstrækkeligt optages i kroppen.

Børn kan have ekstra overvejelser, når de lider af Crohns sygdom. Betingelsen kan udskyde puberteten, forsinkelse eller stunt vækst, og gøre knoglerne i kroppen svag. Dette kan forårsage børn til at ikke være så aktive eller ikke har mulighed for deltage i sport. De mentale problemer ikke forstå sygdommen og hvorfor de lider af det kan også tage en større vejafgift på børn.

Diagnose

Diagnose af Crohns sygdom begynder normalt med en fysisk eksamen. Noter af barnets symptomer, samt deres vækst og udvikling vil blive taget i betragtning. Barium kontrakt undersøgelser kan også udføres for at måle sværhedsgraden af tilstanden på fordøjelseskanalen. Dette indebærer at tage røntgenbilleder af barnets tarme før og efter han indtager den kridtagtige hvide væske kaldet barium.

Behandling

Så der er ingen kendt årsag til Crohns sygdom hos børn, er der i øjeblikket ingen kur. Men, behandlinger er tilgængelige til at hjælpe med at kontrollere symptomerne. De nøjagtige metoder vil afhænge af placeringen af betændelse, symptomer barnet oplever, sværhedsgraden af tilstanden på barnet, og hvor godt kroppen reagerer på visse teknikker. Behandlingerne til formål at lindre barn af symptomer og sætte sygdommen i remission for så længe som muligt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com