Hvad er virkningerne af urinsyre for diabetikere?

07/06/2011 by admin

Hvad er virkningerne af urinsyre for diabetikere?

Urinsyre er et stof, der stammer fra pausen ned af molekyler kaldet purinindhold.

Leveren, makrel, ansjoser, tørrede bønner, øl og vin er rige kilder til purinindhold.

Høje niveauer af urinsyre i kroppen kaldes hyperurikæmi (ca. mellem 3 og 7 mg/dL), og kan påvises gennem en simpel blodprøve, ifølge Medline Plus.

Hyperurikæmi er ofte knyttet til gigt (tilbagevendende ledbetændelse). Imidlertid ifølge artikel offentliggjort af Diabetes Care, høj urinsyre niveauer kan også forårsage type 2-diabetes, selvom det også har været relateret til en gavnlig antioxidant handling.

Rolle af urinsyre

Selv om deponering af urinsyre i leddene kan forårsage gigt, når i hjernen, er stoffet tilbøjelige til at have modstridende roller, en erklærede i Science Daily.

Urinsyre kan fungere som en antioxidant, som ødelægger frie radikaler, der skader ilt i blodet. Men høje niveauer af urinsyre er også knyttet til diabetes, fedme og hjertesygdomme. Ifølge Science Daily er det også en risikofaktor for apopleksi.

Virkningerne af hyperurikæmi i Type 2 Diabetes

Bortset fra gigt og type 2-diabetes (ofte knyttet til ældning og fedme), mange andre forhold kan være forårsaget af høje niveauer af urinsyre, herunder hypoparathyroidism (funktionssvigt i Biskjoldbruskkirtlerne), nefrolitiasis (nyresten), polycythemia vera (overproduktion af blodlegemer), nyresvigt og acidose af blodet.

Fordele for Type 1 Diabetes

Mens type 2 diabetes er baseret på en defekt bugspytkirtel, ude af stand til at producere de rigtige doser af insulin, type 1-diabetes opstår, når bugspytkirtlen celler helt holde op med at producere insulin.

Som anført af medicinske nyheder i dag, type 1 diabetes vises ofte i de tidlige år, og dens forekomst er ikke relateret til fedme eller livsstil. Konklusionerne fra en forskning med type 1 diabetikere og offentliggjort på webstedet American Diabetes Association bekræfte gavnlig antioxidant effekt af forhøjet urinsyre, som omfatter åreforkalkning.

Risikoen for Type 1 diabetikere

Høje niveauer af urinsyre i type 1 patienter kan imidlertid også angivet nyresygdom. Ifølge en undersøgelse offentliggjort på det medicinske nyheder, jo højere urinsyre niveauer fundet i de observerede patienter, jo lavere nyrefunktion, som er et tidligt tegn på diabetisk nefropati.

Symptomer

Mens diabetes symptomer kan være temmelig tilsyneladende (tørst, tørre måned, konstant vandladning, træthed), hyperurikæmi er ikke altid kan spores gennem tydelige symptomer ud over fælles maling (relateret til gigt), som er angivet af Chemocare.

Den bedste måde at vide, om din urinsyre i blodet er normal gør en blodprøve.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com