Candida fækal symptomer

05/16/2012 by admin

Candida fækal symptomer

Mange mennesker lider af svampe og gær infektioner (candidiasis), lige fra overfladiske trøske infektioner i munden og genito-urinary områder, til systemisk gær infektioner, der kan påvirke hele kroppen. Candidiasis er forårsaget af en overproliferation af Candida gær, især Candida albicans. Selvom symptomer kan manifestere sig i næsten ethvert område af kroppen, systemisk Candida infektion stammer i tarmen og er registreret i afføringsprøver.

Candida Albicans

Candida albicans er en svamp mikrobe fundet almindeligt i mave-tarmkanalen. Fækal stikprøver, der undersøges for gær har fundet, at så meget som 90 procent af befolkningen har Candida gær i tarmen. I en sund person bør dette forårsager ingen symptomer overhovedet, så længe den fordøjelsessystemet flora er afbalanceret. Men for dem med sænket immunitet--især ældre eller dem i udviklingslandene--det kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer. Selv i en ellers rask person kan manglende gavnlige bakterier i tarmen (som kan være forårsaget af et kursus af antibiotika) Candida albicans over formere sig og forårsage dårligt helbred.

Candida symptomer

Systemisk candidiasis stammer i tyndtarmen, og typisk det producerer en række ubehagelige symptomer lokale til fordøjelsessystemet. Almindelige symptomer omfatter fødevare overfølsomhed eller irritabel tyktarm, således at enhver indtagelse af fødevarer forårsager smerter og oppustethed. Det fører også almindeligt at uforklarlige diarré.Andre rapporterede symptomer på systemisk candidiasis omfatter uforklarlig træthed, manglende energi og depression. Ud over dette, måske syge klager over et vilkårligt antal af fysiske lidelser, lige fra vedvarende hududslæt og kronisk bihulebetændelse til smertefulde infektion og decharge omkring neglene.

Fækal symptomer

Selv om Candida gær er uundgåeligt stede i afføringsprøver af berørte personer, de er ikke faktisk synligt i afføringen, og de optræder ikke som et hvidt udflåd svarende til mundtlig eller vaginal trøske. Candida fækal symptomer udgør ikke et ensartet billede, og de præsenterer normalt som en tilsyneladende generiske utilpashed, dvs diarré.

Candida infektion har også været forbundet med alvorlige tarm lidelse Crohns sygdom. Crohns syge kan finde blod i afføringen, men denne selv er ikke et symptom på Candida-infektion.

Candida-induceret diarré

Kronisk diarré, selv kan fremlægge alvorlige sundhedsrisici for immun-undertrykkes, ældre eller børn. En undersøgelse i Lancet i 1976 fandt at candida spredning i mave-tarmkanalen resulterede i kronisk diarré i form af vandig tarm bevægelser kombineret med abdominal kramper. En anden Lancet study, fra 1991, fundet Candida er en væsentlig årsag til diarré hos ældre. Candida-induceret diarré er også fundet for at være en alvorlig sundhedsrisiko i udviklingslandene, hvor HIV og AIDS er udbredt.

Diagnose og behandling

Når diagnosticeret, kan candidiasis behandles effektivt med svampemidler (f.eks nystatin). Men det kan være svært at sikre en diagnose for systemisk candidiasis, da dens symptomer er ofte tilskrives vagt irritabel tyktarm og ubehandlet venstre.

En candida infektion vil dukke op i en fækal prøve under laboratorieforhold; Det er ikke synlige for det blotte øje. Synlige hvide partikler eller blod i afføringen er ikke tilskrives Candida infektion, og bør sendes til laboratorieundersøgelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com