Hvad er behandlingerne af håndleddet fraktur?

02/20/2012 by admin

Falls, ulykker og osteoporose kan bidrage til en håndleddet fraktur, der er en pause eller knæk i en af knogler i håndleddet. Håndled frakturer kan påvirke et af de to knogler i underarmen, ulna eller radius, eller en eller flere af de 8 små knogler i bunden af hånden. Behandling af håndleddet frakturer indebærer normalt, støbning det skadede område.

Diagnose

X-stråler bruges til at afgøre, om der er en fraktur i en eller flere knogler i håndleddet. X-stråler er nyttig til at lokalisere mange frakturer, men kan ikke være så effektiv i afslørende revner i knogler. Hvis din lægen har mistanke om du måske har brudt eller revnet en knogle i håndleddet, men en X-ray ikke understøtter denne mistanke, du kan blive bedt om at gennemgå en anden test, såsom at forestille sig magnetisk resonans (MR) eller beregnet tomografi (CAT) scan. Disse tests producere meget mere detaljerede billeder af ben end en X-ray kan. De kan også give detaljerede billeder af muskler og nerver, så din læge at diagnosticere andre relaterede skader, såsom revet ledbånd eller nerveskader.

Fiksering og støbning

En skinne, en stiv enhed, der støtter håndleddet og holder det fra at flytte, kan anvendes, hvis dine knogler i korrekt justering efter fraktur. Du skal muligvis til at bære en skinne og holde armen i en slynge for op til en uge indtil hævelse fra din skade aftager. Når hævelsen er aftaget, vil en gips eller glasfiber støbt anvendes til håndleddet og slidt op til seks uger. Medvirkende er meget svært og beskytter dit håndled fra yderligere skade, mens det heler. Stemmer også hjælper med at holde dit håndled i justering, så dine knogler til at helbrede korrekt. Hvis der er en betydelig mængde af hævelse i første omgang, kan din stemmer erstattes med en strammere montering kastet en eller to uger efter din fraktur.

Lukket reduktion

En reduktion kan være nødvendig, hvis dine ben ikke er i den korrekte position efter dit fald eller en ulykke. Under en lukket reduktion, din læge manipulerer dine ben uden kirurgi og manøvrer det tilbage i den korrekte position før en skinne eller støbt anvendes. Ifølge American Society for kirurgi i hånden, hvis knogler ikke er justeret før healing finder sted, kan motion være begrænset i fælles når det heler og risikoen for smerter og gigt kan forhøjes.

Kirurgi

Hvis dine ben ikke kan flyttes tilbage på plads ved hjælp af en lukket reduktion, vil et åbent reduktion være nødvendig. Under et åbent reduktion, er et snit lavet i dit håndled, så din læge til at nå knoglerne og placere dem i tilpasningen. Hvis frakturen er særlig alvorlige, eller hvis der er flere knogler involveret, metal plader, kan pins og skruer fastgøres til knoglerne til at tillade dem at helbrede i den korrekte position. I nogle tilfælde bruges en ekstern fiksator, en enhed, der er knyttet til knoglerne og stikker gennem huden, at opretholde tilpasning, mens knoglerne helbrede. Hvis knoglen er knust eller mangler, kan en knogletransplantation være nødvendigt at gendanne brug af leddet. Under en knogletransplantation, er en lille mængde af knoglen taget fra et andet område af kroppen, såsom hofte, og bruges til at opbygge eksisterende knogle i håndleddet.

Recovery

Smertestillende medicin og isen kan være nyttige til at lindre smerter, mens bruddet heler. Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons er kombinere ibuprofen og acetaminophen mere effektive til at reducere smerter end at bruge en af disse medicin alene. Håndleddet kan føles stive for en eller to måneder efter din stemmer er fjernet, men stivheden skal gradvist aftage med tiden. Fysioterapi og særlige øvelser kan være nyttige i at maksimere den styrke og funktion af det helede brud.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com