Kan du Have børn med forkølelsessår?

08/19/2012 by admin

Kan du Have børn med forkølelsessår?

Forkølelsessår, også kendt som feber blister, er sår i munden området forårsaget af herpes simplex virus (HSV). Børn kan få forkølelsessår, og de får dem på samme måde, som voksne gøre--gennem fysisk kontakt med en inficeret person. Samlet set er symptomer, udløsere og behandling af forkølelsessår ens for børn og voksne.

Årsager

Trods sit navn, er et forkølelsessår forårsaget af HSV, ikke en forkølelse eller feber. Forkølelsessår er smitsom, og den mest typiske måde at et barn får et forkølelsessår er fra en inficeret forældre, søskende, slægtning eller andet barn. Når virus er i dit barns krop, er det altid der selvom han ikke måske har aktive symptomer.

Symptomer

Forkølelsessår opstår typisk på læberne, men de kan også forekomme på hagen, kinder og næsebor. En forkølelsessår kan lejlighedsvis forekomme inde i munden.

En forkølelsessår begynder med en følelse af prikken eller følelsesløshed. Dette kan ske flere dage forud for den faktiske ondt. For små børn, kan de første symptomer være hævede tandkød eller en øm følelse i munden.

Ømme, sig begynder som et rødt område, som danner en lille blister eller klynger af blærer. Lejlighedsvis, er blister ledsaget af feber og hævede lymfekirtler. Blister kan spredes, pause og sive. En gul skorpe derefter former og endelig kommer ud, forlader pink hud nedenunder. Hele processen varer typisk syv til 10 dage.

Behandling

En forkølelsessår vil normalt gå væk sin egen og kræver ikke behandling. Dog, behandlinger kan mindske sværhedsgraden og varigheden af symptomerne. Hvis andre symptomer opstå, bør du konsultere din børnelæge at evaluere til en sekundær infektion eller tilstand.

Behandlinger til børn omfatter en cool vaskeklud anvendes til området flere gange om dagen, ibuprofen og undgå fødevarer med højt syreindhold såsom citrusfrugter og tomat. Ældre børn kan bruge nonprescription salver som Abreva. For yngre børn, kan du bruge Orajel og Anbesol til at bedøve læber.

Udløsere

Når dit barn har haft et forkølelsessår, er han tilbøjelig til at få flere forkølelsessår. Visse ting kan udløse udbrud, herunder stress, solen, traumer og bliver syge.

Forebyggelse

En primære måde at forebygge forkølelsessår er at undgå udløser. For børn betyder spise godt, at få nok hvile og brug af solcreme på læberne. Derudover regelmæssigt desinficere legetøj, som børnene andel.

For at forhindre spredning af et forkølelsessår, som dit barn har, undervise dit barn ikke røre forkølelsessår og at vaske hænderne ofte. Hvis dit barns forkølelsessår er åben eller gråd, bør du holde ham hjem fra skolen indtil det er begyndt at helbrede. Når du anvender aktuel salve for dit barn, Sørg for at bruge handsker og vask dine hænder grundigt bagefter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com