Hvad er de sundhedsmæssige fordele af Granola?

06/23/2012 by admin

Mysli, for alle dens popularitet, kan bare være et af mest kontroversielle morgenmadsprodukter. Kornart er lavet af valset havre, nødder og frugt. Det er belagt med honning eller en sirup, og det er derefter bagt. Det er støttet af nogle som en helsekost og fordømte af andre som en fedt-pakket ulv i fåreklæder. Nøglen til at finde ud af de sundhedsmæssige fordele af granola ligger i at vælge den rigtige type mysli og være opmærksom på ingredienserne inden for.

Historie

Granola (dengang kaldet "granula") blev først opfundet af Dr. James Caleb Jackson i 1894. Jackson løb Jackson Sanitarium, health spa beliggende i Danville, NY. Lavet af Graham mel (en type af hele hvedemel pioneered af Sylvester Graham, en tidlig kosten reformator, der skældte mod den fælles anvendelse af forarbejdet hvidt mel i amerikanske hjem), var granula avanceret som en helsekost.

Derefter, Dr. John Kellogg (grundlæggeren af korn-og Kellogg Company) kom ud med en korn han kaldte "granula." Ligheder mellem hans produkt og Jacksons produkt slående, og så Jackson sagsøges Kellogg--- og vandt. Kellogg ændret navnet på sit korn til "granola" og begyndte at udvikle det for det kommercielle marked.

I 1960 ' erne var der et boom i granola forbrug, for det meste drevet af hippie bevægelsen og en fornyet interesse i at spise sundt. I dag, granola er igen at se en stigning i popularitet, som forbrugerne fortsat at søge sund, økologisk og billige fødevarer.

Typer af Granola

Fordi betegnelsen "granola" virkelig kan anvendes til enhver sødet, bagt valset havre korn, de sundhedsmæssige fordele af granola afhænger af hvilken type spiser du. Værtinde kan variere fra den meget grundlæggende (rullet havre, nødder og lidt honning) til den overdådige og udsmykkede (tørret blåbær, yoghurt drops, mandler, og ud over).

Derfor, når de køber granola i butikken, du skal være opmærksom på næringsdeklarationen på siden, og læse ingredienslisten inkluderet på boksen. Find ud af hvor meget sukker, fedt og kalorier er indeholdt i din granola. Selvfølgelig, hvis du leder efter en sund mad, vil du springe granola blandinger, der indeholder chokolade, højere sukkerindhold eller mere olie. Kigge efter mærker, der er økologiske og indeholder ikke tilsat sukker. Hvis du ikke kan finde nogen, som du virkelig gerne, prøve at lave din egen. Denne måde, kan du kontrollere mængden af sukker og olie, der bliver tilføjet til granola!

Potentielle fordele

Hvis gjorde simpelthen og ansvarligt, kan granola give nogle ordentlige sundhedsmæssige fordele for forbrugerne. Rullet havre giver masser af fiber, som er vigtige for fordøjelsen, og frugter og nødder i granola kan indeholde vigtige vitaminer og fremme et godt helbred. For eksempel, mandler kan hjælpe med at sænke kolesterol, og tranebær er knyttet til urinveje sundhed. Byg og havre også indeholder antioxidanter, som kan hjælpe med at styrke kroppen og forebygge sygdom.

Misforståelser

Granola er ikke alle gode nyheder. Moderne granola barer og korn kan være fyldt med sukker og olie, hvilket gør dem utroligt tætte mættet fedt og kalorier. Granolas omdømme forarbejdet som en helsekost er rystende, mest fordi forbrugerne har tendens til at foretrække, stærkt sødet mærker til mere naturlige.

Husk: alt i moderation! Visse mærker af granola kan være sundere for dig end andre, men prøv at moderere din granola indtag. Glem ikke, at selv om det kan være et sundere alternativ til denne pølse McMuffin, granola skønt bringer sin egen kalorier til at tilføje til din daglige indtag.

Granola som ingrediens

Granola er ofte spises som et korn, men det kan også bruges som ingrediens i andre fødevarer. Granola barer er små rektangulære snacks fra granola. Sundhed faldgruber forbundet med granola barer er svarende til granola, selv: for at appellere til børn, mange virksomheder pakke deres granola barer med sukker, stivelse---selv slik! Look for barer med mindre tilsat sukker, sundere ingredienser og ingen slik indhold (ingen chokolade chips eller Oreo stykker, for eksempel).

Granola kan også spises i yoghurt for at tilføje tekstur og stykket til din morgenmad. Igen, før du blander i granola, Sørg for du bruger en sund mærke, og forsøge at finde en sund, fedtfattig og lavt sukkerindhold mærke af yoghurt samt. Græsk yoghurt (en cremet, sødmælk yoghurt type) kommer i fedtfattig sorter og gør til et glimrende udgangspunkt for en granola-yoghurt mix.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com