Ratio-Oxycocet bivirkninger

06/30/2012 by admin

Ratio-Oxycocet bivirkninger

Ratio-oxycocet er en af mange navne for en blanding af acetaminophen og oxycodon. Det er til rådighed som en receptpligtig smertestillende medicin i mange lande. Det har mange af de samme bivirkninger som over-the-counter smertestillende medicin, men har også yderligere bivirkninger på grund af tilstedeværelsen af de narkotiske oxycodon, en opioid med talrige bivirkninger i sig selv.

Bivirkninger af oxycodon

Oxycodon er en reguleret narkotiske opioid, svarende til morfin, og anvendes til behandling af moderat smerte. Ligesom alle opioider er der en masse negative bivirkninger brugeren skal være klar over. Mindre bivirkninger omfatter kvalme, opkastning og forstoppelse, samt hovedpine, apati, mundtørhed og svedtendens. Mere alvorlige bivirkninger omfatter svær svaghed, svimmelhed, bremset hjerteslag og forvirring. Mens alle disse bivirkninger er svære, måske er den mest alvorlige bivirkning af oxycodon afhængighed.

Vanedannende egenskaber

Fordi det er en opioid, er oxycodon et vanedannende stof, hvis de tages regelmæssigt. Fordi det skaber ofte en følelse af eufori samt at reducere angst og smerter, det er almindeligt misbrugt og når afhængighed opstår, mange negative effekter vises. Dette omfatter ændringer i humør, ekstrem sløvhed og humør synger. Når en afhængig person ophører med at tage oxycodon, abstinenssymptomer vises, som omfatter hjertebanken, kulderystelser, voldsom svedtendens og irritabilitet.

Acetaminophen

Acetaminophen er en meget udbredt smertestillende, mest almindeligt forekommende i Tylenol-mærke over-the-counter medicin, men bivirkninger opstår hos patienter, omend sjældent. Disse bivirkninger omfatter irritabilitet, svedtendens, diarhea, tab af appetit, kvalme og opkastning. De fleste af disse er mindre og ikke alvorlige, forårsager for det meste kun ubehag. I nogle ekstreme tilfælde, kan det også forårsage hjerteproblemer eller anfald, som mavesår og blødning i mave-tarmkanalen.

Acetaminophen og leveren

Den farligste og mest kendte bivirkning af acetaminophen er muligheden for ekstremt negative virkninger på leveren. Hvis taget i meget lange perioder, i for store doser, eller i kombination med overdreven alkoholmisbrug, kan det efterlade leverdysfunktion eller endda decideret fejl. Symptomer på dette omfatter gul hud og øjne (kendt som gulsot), samt en smerter i underlivet, lokaliseret specielt i nærheden af leveren.

Acetaminophen og børn

Acetaminophen overdoser er meget mere almindeligt hos børn end voksne, dels på grund af den lavere samlede kropsvægt for børn at tage stoffet. Forældre bør tage skridt til at sikre, at børn ikke har adgang til acetaminophen at undgå utilsigtet overdosis. I flere undersøgelser, har acetaminophen vist sig at føre til en langt større forekomst af astma senere i livet. Hvis taget som småbørn, eller når de meget unge, er en øget forekomst af astma og risikoen for at udvikle astma hos mange patienter konstateret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com