Taktile sensoriske aktiviteter

06/29/2012 by admin

Sensorisk integration lidelse er en tilstand, hvor en person kan få overbelastet af visse sanseindtryk og kan føle sig trøstet af andre. Ergoterapi er ofte en allé af coping med sensorisk integration lidelse. Disse sessioner omfatter typisk aktiviteter sigter mod at hjælpe patienten cope med sin specifikke sansemæssige problemer ved hjælp af aktiviteter udformet specifikt behandle disse spørgsmål.

Vejede tæpper og hængekøjer

Vejede tæpper og hængekøjer bruges ofte sammen med andre aktiviteter for at hjælpe berolige børn, der har været overbelastet af taktile sansemæssige problemer. LUN følelsen af en vejede tæppe eller hængekøje kan levere giver en følelse af sikkerhed til børn med sensorisk integration lidelse. Nogle forældre eller ergoterapeuter indarbejde disse elementer i musikterapi sessioner som en måde at komfort børn, der har en episode hvor taktile problemer påvirker dem på en negativ måde.

Taktile integrationsaktiviteter

For børn, der har alvorlige problemer med forskellige taktile fornemmelser, er at indføre forskellige teksturer gradvist en måde at hjælpe med at overvinde, eller i det mindste få akklimatiseret til, forskellige stoflige fornemmelser. Modeling clay, skum, svampe dyppet i paint, og andre rodet aktiviteter kan indføres gradvist i forskellige sjove aktiviteter for at hjælpe børn med taktil spørgsmål lære at håndtere offensive teksturer. Tillade dit barn at vælge de elementer, han vil røre. Ikke tvinge noget. Dette vil give ham en følelse af kontrol. Cathy Haarstad, M.S., siger du skal "gradvist øge eksponeringen til sensation eller stof dit barn kan ikke lide."

Tekstureret overflader

Hyppige gåture gennem græsset barfodet om sommeren kan være terapeutisk. Gøre disse ture til en sjov tid hvor dig og dit barn kan tale som du går. Kvalitetstid sammen kan være gavnligt og vil hjælpe med at holde dit barn fokuseret på dig i stedet for at gå gennem græsset. Beton, blacktop og andre stoflige omvandrende overflader kan integreres så godt.

Børstning

Børstning hår er en aktivitet, der kan øge et barns tolerance rørende når de har taktil spørgsmål. Det er også en beroligende oplevelse for mange børn med taktil spørgsmål. Brug en blød børste og tilbringe 10 eller 15 minutter en nat børste dit barns hår. Bruge tid til at snakke og dele dine tanker om dagens aktiviteter. Dette kan gøre oplevelsen mere beroligende og lystbetonet.

Taktile fornemmelser boks

Fylde en kasse med forskellige strukturerede elementer og gøre et spil om at lade dit barn føler sig forskellige teksturer og prøv at gætte, hvad de er. Sted sandpapir, tæppe, ler og andre stoflige elementer i boksen. At gøre et spil af det kan hjælpe med at distrahere barnet fra teksturer som en irritation og hjælper med at slå den taktile defensiveness til noget behageligt. Du kan også placere legetøj i en kasse med polystyren skum produkt jordnødder og tillade dit barn at grave gennem jordnødder til at finde legetøj.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com