Organ-systemer, der nyder godt af fysisk aktivitet

08/04/2012 by admin

Fordelene ved motion er i stigende grad anerkendt og dokumenteret. Men denne besked nødvendigvis komme ikke til dem, der mest har brug for at høre det. Inaktivitet er relateret til fedme. Dette øger chancerne for at udvikle en række betingelser, herunder type-2 diabetes, visse kræftformer og hjertesygdomme. Ifølge NutriStrategy.com, skal folk stræbe efter 20 til 30 minutters aerob motion mindst tre gange om ugen, og muskler, styrke og strækøvelser to gange om ugen.

Hjerte-kar-System

Hjerte-kar-systemet består af hjertet og blodkarrene, der fører blod rundt i kroppen. Motion forbedrer styrken og effektiviteten af hjertet, som er en muskel, og kræver øvelse. Det forbedrer også cirkulationen. Kredsløbssygdomme leverer iltet blod til alle dele af kroppen. Derfor, alle kroppens organer drage fordel af en effektiv hjerte-kar-system.

Åndedrætssystemet

Det respiratoriske system består af lungerne og bronkierne. Motion øger effektiviteten af lungerne. Lungerne er ansvarlig for oxygenating blodet, før det cirkulerer rundt i kroppen. Bedre lungekapacitet er en af de største fordele af motion, og er noget folk bemærker ofte som de opbygger fysisk fitness. De finder, at de kan gøre mere før det bliver forpustet.

Muskel-skelet-systemet

Motion forbedrer muskel styrke og knogle massefylde. Betydningen af dette er undertiden undervurderet. Ældre mennesker, især kvinder ofte lider af osteoporose. Dette er undertiden omtales som knogleskørhed. Osteoporose gør frakturer mere sandsynligt, hvis den ældre person har et fald. For meget ældre mennesker har en fraktur ofte alvorlige, endda fatale konsekvenser.

Det endokrine System

Det endokrine system styrer hormonniveauer. Kraftig Motion øger frigivelsen af endorfiner, som forbedrer humør og fremkalde en følelse af ro. Denne følelse, undertiden kaldet "en naturlig høj," er ofte beskrevet af løbere og andre mennesker tager masser af motion. Øvelse også regulerer insulin i blodet, og mindsker forekomsten af type-2 diabetes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com