Tilbagefald symptomer på multipel sklerose

07/18/2012 by admin

En sygdom i centralnervesystemet, multipel sklerose er ofte karakteriseret ved intermitterende perioder med remission og relapses. Nogle symptomer, der ofte kommer og går, som snurren i fødder, er ikke relateret til tilbagefald. Men, disse symptomer kan forårsage konstante bekymring for person med multipel sklerose, et tilbagefald er overhængende. Normalt, dog er dette ikke tilfældet.

Identifikation

Tilbagefald er defineret af en forværring af symptomer eller forekomsten af nye symptomer. På grund af dette, er tilbagefald også kaldet eksacerbationer.

Multipel sklerose symptomer

Symptomerne på multipel sklerose omfatter visuelle problemer, muskelsvaghed, spjættende eller trækninger i musklerne, følelsesløshed, smerte, tab af koordination og rysten. Nogen af disse symptomer kan betyde et tilbagefald, hvis det ikke er sket før, eller hvis det nu er blevet værre.

Bekræftelse

Da tilbagefald ikke kan være hurtig eller dramatiske, skal forekomsten bekræftes af en magnetisk resonans scanning til at afgøre, om der er en ny læsion i hjernen eller rygmarven.

Tidsramme

En faktiske tilbagefald får symptomerne varer mindst 24 timer, selvom de normalt vare flere uger. Tilbagefald skal også ske mindst en måned senere end tidligere tilbagefald, at skelne det fra symptomerne på den forudgående forværring, da symptomerne kan ændre som betændelse falder.

Pseudo tilbagefald

En forvirrende faktor for patienter er pseudo tilbagefald, en midlertidig stigning i symptomer, der normalt er forbundet med en stigning i kropstemperaturen på grund af vejret, motion eller sygdom. Dette er ikke en faktiske forværring.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com