Behandling af akut migræne hovedpine

03/19/2012 by admin

Behandling af akut migræne hovedpine

To tilgange anvendes i behandlingen af migræne hovedpine: den første, som er forebyggende, eller profylaktisk, forsøger at forhindre hovedpine fra udviklingslande i første omgang, og andet er forfejlede, fordi det forsøger at forkorte, mindske eller fjerne symptomer, når de begynder. Denne artikel fokuserer på den anden tilgang, behandling af smerter af akut migræne hovedpine når de er begyndt.

Symptomer

Symptomer på typiske migræne hovedpine dunkende eller pulserende smerter på den ene side af hovedet, undertiden bag øjet eller i nærheden af øret, smerte forværres ved fysisk anstrengelse, kvalme og undertiden opkastning, visuelle forstyrrelser såsom blinkende lys, facial prikken eller følelsesløshed og følsomhed over for lys og støj.

Medicin

Tre typer af medicin er blevet godkendt til behandling af smerter migræne hovedpine: over-the-counter smertestillende, triptaner og ergotaminer (lægemidler, der indeholder Ergotamin). Ikke-receptpligtige smertestillende midler virker ved at lindre smerter, triptaner arbejde ved at regulere serotonin-niveauet i hjernen, og ergotaminer arbejde ved at indsnævre blodkar i hjernen. Triptaner og ergotaminer er kun tilgængelig ved recept.

Analgetika er tilgængelige i håndkøb og omfatter aspirin, acetaminophen, ibuprofen og naproxen. Ikke-recept analgetika formuleret specielt til migræne hovedpine omfatter Excedrin migræne, Advil migræne og Motrin migræne smerte. Nogle indeholder koffein.

Triptaner er de mest anvendte lægemidler i øjeblikket tilgængelige. Når analgetika ikke er effektive, ordineret triptaner, fordi de er effektiv for de fleste migræne ramte. De mest almindelige triptaner tilgængelige omfatter Imitrex, Treximet, Axert, Zomig, Amerge, Frova, Maxalt og Relpax.

Ergotamin var det første lægemiddel anvendt med succes til migræne. Det bruges ikke som ofte efter udviklingen af triptaner, fordi det har ingen særlig fordel og har flere bivirkninger. Ergotamin er tilgængelig ved recept kun som en næsespray, selvadministrerede injektion, tabletter og rektal stikpiller.

Alternative behandlinger

Mange migræne ramte har fundet lindring fra migræne smerte med andre behandlinger, anvendt alene eller i forbindelse med narkotika. Disse omfatter anvendelse af køleelementer til hovedet, Kiropraktisk manipulation og akupunktur.

Lovende udvikling

Forskere undersøger flere nye drug behandlingsformer, der interfererer med forskellige migræne hovedpine processer i hjernen. Derudover nærmer en enhed kaldet en transkranial magnetisk stimulator, eller "migræne zapper," FDA-godkendelse.

Advarsler

Medicin ordineret til behandling af migræne hovedpine ofte har bivirkninger. Sørg for at drøfte dem med din ordinerende læge og apotek. Hvis hovedpine smerter fortsætter, ikke øge doser uden at kontakte din læge. Hvis stoffet virker, vil din læge ordinere en alternativ.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com