Staphylococcus Aureus Meningitis symptomer

12/28/2010 by admin

Meningitis forårsaget af Staphyloccocus aureus bakterier er en potentielt livstruende sygdom. Hallmark symptom på meningitis er en alvorligt stiv, smertefulde hals, som regel med feber.

Symptomer på meningitis forårsaget af S. aureus ligner symptomer på meningitis forårsaget af andre bakterier. En prøve af væske fra rygmarven er forpligtet til at fortælle, hvilke bakterier er til stede.

Symptomer

Symptomerne på Staphyloccocus aureus meningitis er magen til dem af andre bakteriel meningitis, ifølge den Merck Manual af lægelige oplysninger. Voksne og ældre børn kan klage over en stiv nakke ledsaget af feber og hovedpine. Denne "stiv nakke" er ikke bare mildt øm; Det er som regel meget smertefulde, og det kan være umuligt at berøre hagen til brystet. Andre symptomer er opkastning, udslæt, kramper, ekstrem døsighed og desorientering.

Yngre børn og spædbørn kan blive sløv, irritabel og nægter at spise; de kan eller ikke kan have en feber, og de kan have anfald. En stiv nakke kan ikke være et symptom hos småbørn.

Baggrund

Meningitis er betændelse i væv, der omgiver hjernen og rygmarven, ifølge den Merck Manual af lægelige oplysninger. Disse væv kaldes meninges, og cerebrospinalvæsken løber gennem meninges. Cerebrospinalvæske fylder rum i hjernen og puder hjernen og rygmarven. Det er den cerebrospinalvæske, der læger indsamler til at teste for bakterier, hvis der er mistanke om meningitis.

Typisk, meningitis forårsaget af Staphylococcus aureus er fundet i mennesker, der har haft de seneste kirurgi eller traume. Bakterierne lever på huden af mange mennesker og under kirurgi eller traume, kan indføres i kroppen. I andre tilfælde kan en infektion i hjerteklapperne kaldet endocarditis spredt sig til hjernehinderne og cerebral rum.

Diagnose og behandling

Hvis der er mistanke om meningitis, vil læger ofte administrere antibiotika selv før testning for bakterier i spinalvæsken, ifølge den Merck Manual af lægelige oplysninger.

Når først en bakteriekultur er fremstillet af spinalvæsken, er det testet for resistens over for antibiotika.

Andre typer af Meningitis

Staphylococcus aureus er ikke den eneste patogen, der kan forårsage meningitis; i virkeligheden, er det en sjælden årsag til meningitis, ifølge en undersøgelse på Rigshospitalet.

Meningitis er ofte forårsaget af bakterier Neisseria meningitides eller bakterier Streptococcus pneumoniae, ifølge den Merck Manual af lægelige oplysninger. Virus kan også forårsage meningitis.

Advarsel

Meningitis forårsaget af Staphylococcus aureus er en livstruende tilstand, og det kan forårsage død i 24 timer eller mindre i nogle tilfælde. Hvis der er mistanke om, søge lægehjælp omgående.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com