Hvad er en CBC blod arbejde?

12/24/2010 by admin

En CBC (komplet blodtælling) er normalt udføres sammen med en differential count. CBC og differentieret count er en sekvens af forsøg i det perifere blod, der giver sundhed udbydere en utrolig mængde af information om den hæmatologiske system (blod og blodkomponenter) samt forskellige organsystemer. Disse test er billig, hurtig og enkel at udføre som en screeningsværktøj. CBC og differentieret count omfatter følgende prøver: røde blodlegemer, hæmoglobin, hæmatokrit, røde blodlegemer indeks, hvide blodlegemer, blod smear, trombocyttal og gennemsnitlige trombocyt volumen.

Røde blodlegemer, hæmoglobin og hæmatokrit

RBC (røde blodlegemer) tælle, hæmoglobin, hæmatokrit og røde blodlegemer indeksene udføres regelmæssigt som en del af en CBC. Røde blodlegemer er molekyler af hæmoglobin, der giver mulighed for transport og udveksling af ilt til væv og kuldioxid fra væv. Hæmoglobin er det protein, der gør op røde blodlegemer, og hæmatokrit er antallet af røde blodlegemer, der udgør det totale blodvolumen.

Røde blodlegemer indeks

De røde blodlegemer indeks er en måling af den størrelse (MCV og RDW), vægt (MCH) og hæmoglobin koncentration (MCHC) af RBC. For at beregne de røde blodlegemer indeks, skal du kende værdierne af RBC tælle, hæmoglobin og hæmatokrit.

Hvide blodlegemer

Hvide blodlegemer (WBC) tælle har to dele. En del måler den samlede WBCs (leukocytter) i en kubikmillimeter af perifert blod. Den anden del, kendt som den differentiale leukocyttal, består af en måling af typerne af leukocytter i hver prøve. Det repræsenteres som en procentdel af neutrofile, basofile, lymfocytter, monocytter og basofile.

Blod Smear

Inspektion af et perifert blod smøre er vigtig, fordi det kan give mulighed for behandlere at undersøge effekten af sygdomme og medicin på røde blodlegemer og WBCs. Det kan også være en vej til diagnosticering af medfødte og erhvervede sygdomme. Når særlige pletter bruges på blod smear, kan visse sygdomme, såsom leukæmi, angreb og infektion, anerkendes.

Trombocyttallet og gennemsnitlige trombocyt volumen

Antal blodplader er en optælling af antallet af blodplader (thrombocytter) pr kubikmillimeter af blod. Trombocyt-test er normalt udført på patienter, der har problemer med petekkier (lille hemorrhages under huden), uplanlagte blødning eller fortsat kraftig menstruation (menstruationscyklus). Testen kan også være til gavn hos patienter som har trombocytopeni eller knoglemarv svigt. Den gennemsnitlige trombocyt volumen (MPV) er en beregning af mængden af et betydeligt antal blodplader, som er oprettet af en automatiseret analyzer. MPV kan afvige med samlede trombocyt konstruktion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com